Cele mai citite
 


Hunedoara: Peste 90 la sută din şcoli au fost autorizate sanitar
sâmbătă, 27 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 90 la sută din cele mai mult de 490 de grădiniţe, şcoli, licee, cantine şi internate şcolare din judeţul Hunedoara au primit autorizaţii sanitare de funcţionare pentru noul an şcolar, o parte din aceste structuri aflându-se într-un proces de conformare.
"Sunt 53 de şcoli neautorizate, din care 22 în Valea Jiului. În general, motivele pentru care unele şcoli nu au fost autorizate ţin de grupurile sanitare necorespunzătoare, supraaglomerarea din spaţiul de învăţământ, folosirea unor sobe de încălzire din metal, care sunt periculoase pentru siguranţa elevilor şi trebuie înlocuite cu altele, din teracotă", a declarat, vineri, directorul adjunct al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.
Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara au efectuat verificări în fiecare grădiniţă, şcoală sau liceu din judeţ, dar şi în internatele care aparţin de acestea. Majoritatea problemelor au fost constatate în şcolile de la sate.
Verificările în şcoli vor fi reluate luni, 29 august, cu prioritate la acele şcoli care nu au primit încă autorizaţiile sanitare de funcţionare.
Comparativ cu anul trecut, proporţia unităţilor de învăţământ care au primit autorizaţii sanitare de funcţionare a crescut de la 82% la 90%, tendinţa menţinându-se din anul 2007. AGERPRES/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: O treime dintre şcoli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 147 de şcoli dintre cele 447 din judeţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Neamţ: Zeci de şcoli, fără autorizaţii sanitare şi de securitate la incendiu Zece la sută din şcolile din judeţul Neamţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare sau de securitate la incendiu, potrivit unei situaţii ce a fost prezentată, marţi, în Colegiul Prefectural, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Caraş-Severin: Peste o sută de şcoli funcţionează, în continuare, fără autorizaţii sanitare Peste o sută dintre unităţile de învăţământ din Caraş-Severin funcţionează, şi în acest an, fără autorizaţii sanitare, în general din cauza lipsei apei potabile curente şi a grupurilor sanitare necorespunzătoare, a declarat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ, Dragoş Luca, la...
Caraş-Severin: Aproape 60 de unităţi de învăţământ, fără autorizaţii sanitare Aproape 60 de unităţi de învăţământ din judeţul Caraş-Severin vor începe şi în acest an şcoala fără a deţine autorizaţii sanitare de funcţionare.
Hunedoara: Toate spitalele mari deţin autorizaţii de funcţionare pentru unităţile de transfuzie a sângelui Toate spitalele mari din judeţul Hunedoara deţin autorizaţiile sanitare de funcţionare pentru unităţile de transfuzie a sângelui necesar în special la secţiile de ATI sau în cazul intervenţiilor chirurgicale majore, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Din 457 de şcoli , 83 sunt fără autorizaţii sanitare la nivelul Capitalei Prefectura Capitalei anunţă că pentru anul şcolar 2010-2011, din totalul de 457 unităţi de învăţământ din Bucureşti, 83 sunt fără autorizaţii sanitare de funcţionare - 50 fiind cuprinse în programul de reabilitare cu Banca Europeana de Investiţii (BEI).