Cele mai citite
 


Israel: Medicii primesc creşteri salariale şi pun capăt celor 158 de zile de protest
sâmbătă, 27 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii israelieni au pus capăt celor peste cinci luni de grevă, după ce au obţinut promisiuni privind o substanţială creştere salarială, informează AP.
Asociaţia medicilor din Israel a semnat joi un nou acord cu autorităţile, după ce timp de 158 de zile cele mai multe clinici şi cabinete medicale au fost închise, iar intervenţiile chirurgicale neurgente au fost amânate.

Medicii israelieni au urmat exemplul altei centrale sindicale, instalând corturi în oraşe din întreaga ţară, în cadrul mişcării de protest privind scumpirea vieţii în Israel.

Greva de protest a doctorilor, care se plâng de surmenaj, lipsă de personal şi salarii mici, a fost una din cele mai lungi din istoria Israelului.

Preşedintele Asociaţiei medicilor din Israel, Dr. Leonid Eidelman, care s-a aflat şi în greva foamei, a calificat drept istoric acordul încheiat joi cu guvernul.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Protest prin greva foamei al unui muncitor cu sănătatea vătămată, concediat de Mechel Câmpia Turzii Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că...
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei va fi transferată la un spital bucureştean Învăţătoarea din Caracal aflată de 38 de zile în greva foamei, Cristiana Anghel, va fi transferată la Institutul Naţional pentru Boli de Nutriţie din Bucureşti pentru ca starea ei de sănătate să poată fi monitorizată corespunzător.
Constanţa: Profesor în greva foamei la un grup şcolar din Eforie Liderul de sindicat de la Grupul Şcolar ?Carmen Sylva' din Eforie Sud, profesorul de fizică Lucian Petre, a intrat în greva foamei, miercuri, după ce conducerea unităţii de învăţământ a interzis ca dascălii din subordine să declanşeze, joi, acţiuni de protest, în cadrul acţiunilor revendicative care...
Vaslui: Greva foamei de la Pungeşti suspendată până după Anul Nou Membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi localnicii din zonă care au intrat în greva foamei în Ajunul Crăciunului, în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor pe raza comunei, au decis vineri să renunţe temporar la această formă de protest.
Circa 5.000 de medici germani s-au aflat în grevă miercuri pentru o creştere a onorariilor Circa 5.000 de medici şi cabinete medicale din Germania au intrat în grevă miercuri, potrivit organizatorilor, mult mai puţini faţă de cât era aşteptat, după semnarea, marţi, a unui acord privind creşterea onorariilor, informează AFP.
Brăila: Doi revoluţionari aflaţi în greva foamei au ajuns la spital Doi din cei şase revoluţionari brăileni, membri ai Asociaţiei 'Revoluţionarilor Anticomunişti din Decembrie 1989', aflaţi în greva foamei, au ajuns marţi la spital, unul cu preinfarct, iar celălalt cu un puseu de tensiune, medicii interzicându-le să mai continue protestul.