Cele mai citite
 


Locuinţe ANL pentru atragerea medicilor brăileni
marţi, 11 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Brăila, 11 aug /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat că, pentru atragerea de medici în oraş are în lucru un proiect de oferire a unor locuinţe de serviciu tip ANL.

 

„Încercăm să aducem medici la Brăila, să le dăm locuinţe de serviciu în regim de tip ANL. Vrem ca locuinţele lor să fie cât mai aproape de spital. Avem nevoie de medici specialişti, care să poată da şi un diagnostic pertinent după investigaţii la aparatură performantă”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu.

O analiză făcută de Federaţia Sanitas Brăila arată că peste jumătate dintre medicii din judeţul Brăila au peste 50 de ani, respectiv din 273 de medici câţi există în tot judeţul, 119 au vârste cuprinse între 50 şi 60 ani, iar 31 între 60 şi 70 de ani.

„Suntem la limita necesarului cu numărul de medici pe specialităţile radiologie, psihiatrie, pneumoftiziologie, medicina muncii, nefrologie, ATI, obstetrică-ginecologie, neurologie, iar din punct de vedere al asistenţilor medicali se simte la fel o lipsă acută de personal cu experienţă”, a declarat liderul Sanitas, Nicolae Saridache. AGERPRES/(Ecaterina Ignat)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Managerul Spitalului Judeţean Brăila: UPU funcţionează cu o treime din necesarul de personal medical Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu, a declarat marţi, în şedinţa Consiliului Judeţean, că Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu o treime din necesarul de personal medical, respectiv 8 din 24 de medici, ceea ce îngreunează foarte mult desfăşurarea activităţii...
Brăila: Curs de comunicare pentru medici, asistenţi, infirmieri şi femeile de serviciu din spitale Consiliul Judeţean (CJ) Brăila organizează, în perioada imediat următoare, un curs de comunicare pentru toţi medicii, asistenţii, infirmierii şi femeile de serviciu din spitalele brăilene, pentru a-i învăţa "cum să vorbească şi cum să se comporte cu pacienţii', a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe...
Mureş: În jur de 140 de asistenţi medicali plecaţi de la începutul anului din SCJU Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se confruntă cu un deficit mare de personal medical mediu, ca urmare a plecării a aproximativ 140 de asistenţi medicali numai în acest an, a declarat presei, miercuri, Lavinia Cosma, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.
Brăila: Serviciul de Ambulanţă Judeţean funcţionează cu jumătate din necesarul de medici Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila funcţionează cu jumătate din necesarul de medici, respectiv cu cinci din zece, după cum a declarat joi, în conferinţă de presă, managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Brăila: Demarează proiectul amenajării de locuinţe ANL destinate cadrelor medicale Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că proiectul privind realizarea de locuinţe ANL pentru medicii rezidenţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va demara luna aceasta, având în vedere că Agenţia Naţională de Locuinţe a finalizat procedura...
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.