Cele mai citite
 


Tulcea: Şcoli fără autorizaţie sanitară de funcţionare
sâmbătă, 27 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 12 din cele aproape 150 de unităţi de învăţământ din judeţul Tulcea nu au încă autorizaţie sanitară, conform conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).
Inspectorul general al ISJ, Doru Căpriţă, a declarat vineri pentru AGERPRES că pe lângă cele 136 de unităţi care au deja autorizaţii de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică, patru unităţi, respectiv cele din Sarichioi, Luncaviţa, Ceamurlia de Jos şi Traian, sunt în curs de autorizare.
'Avem 12 unităţi de învăţământ şcolar şi pre-şcolar neautorizate. Şcolile din Gorgova şi Partizani, aparţinând de comuna Maliuc, şi cele din Letea şi Periprava, aparţinând comunei CA Rosetti, nu sunt autorizate din cauza lipsei apei potabile. Alte şcoli, ca cele din Trestenic, Poşta, Teliţa, Alba Iulia, Mircea Vodă şi Cataloi, au clădirile degradate, şcoala din Izvoarele are grupuri sanitare necorespunzătoare, iar şcoala din Nalbant este în reabilitare', a afirmat inspectorul general al ISJ, Doru Căpriţă.
În urmă cu un an, din totalul de 303 clădiri în care îşi desfăşurau activitatea cele 155 de unităţi de învăţământ, 18 nu deţineau autorizaţie. Din cele 155 de unităţi de învăţământ care funcţionau în anul şcolar 2010-2011 în judeţ, au fost desfiinţate trei. AGERPRES/(AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Galaţi: O treime dintre şcoli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 147 de şcoli dintre cele 447 din judeţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Botoşani: Mai puţin de jumătate din şcoli au autorizaţie sanitară de funcţionare Mai puţin de jumătate din unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani sunt autorizate din punct de vedere sanitar, a declarat, joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Dumitriţa Mihailovici.
Bacău: 11 şcoli au rămas fără autorizaţie de funcţionare pentru nereguli sanitare Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău a retras, temporar, autorizaţiile de funcţionare a 11 unităţi de învăţământ din judeţul Bacău.
Alba: O cincime din unităţile de învăţământ, fără autorizaţie sanitară de funcţionare O cincime din unităţile de învăţământ din judeţul Alba nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, multe dintre şcoli având în continuare grupuri sanitare în curte, cu toalete turceşti, a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.
Neamţ: Zeci de şcoli, fără autorizaţii sanitare şi de securitate la incendiu Zece la sută din şcolile din judeţul Neamţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare sau de securitate la incendiu, potrivit unei situaţii ce a fost prezentată, marţi, în Colegiul Prefectural, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.