Cele mai citite
 


Tratamentul împotriva virusului mortal Ebola, disponibil în mai puţin de un deceniu
luni, 29 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul dintre agenţii patogeni cei mai temuţi din lume, virusul Ebola, are o slăbiciune structurală cheie, care ar putea fi vitală în dezvoltarea de medicamente pentru a trata febra pe care o declanşează, au anunţat cercetători americani săptămâna trecută, în revista Nature, informează duminică ziarul britanic The Guardian.
"Această cercetare identifică o proteină celulară critică de care virusul Ebola are nevoie pentru a provoca infectarea şi maladia", a declarat Sean Whelan de la Harvard Medical School. "De asemenea, îmbunătăţeşte şansele de a produce medicamente ce combat direct infectările cu Ebola", a precizat el.

Grupul spune ca a crescut şoareci care produc niveluri scăzute ale unei proteine cunoscută sub numele de Niemann-Pick C1, care transportă colesterol în interiorul celulelor. Şoarecii au supravieţuit apoi expunerii la Ebola, care provoacă o febră hemoragică, şi la un agent patogen înrudit, virusul Marburg.

Virusul este cunoscut pentru că interferează cu procesul de coagulare a sângelui, drept urmare provocând deteriorarea şi ruperea pereţilor vaselor de sânge.

Noua cercetare anunţată la Harvard este în consecinţă extrem de importantă, relevă ziarul britanic. Ea indică faptul că proteina Niemann-Pick este folosită de virusul Ebola pentru a pătrunde adânc în interiorul celulelor. "Acest virus are nevoie de această proteină", a declarat Kartik Chandran, de la Albert Einstein College of Medicine din New York. "Şoarecii care au mai puţină proteină sunt foarte rezistenţi la Ebola şi virusul Marburg.

Componenta nu a fost încă testată pe şoareci şi trebuie să dovedească că este eficientă la primate non-umane.

The Guardian aminteşte că febra a fost detectată pentru prima dată de medici în anii 1970, în sate aflate de-a lungul râului Ebola, în Republica Democrată Congo şi este, de obicei, fatală la om. Au existat cel puţin două duzini de focare de Ebola în Africa, deşi doctorii încă nu ştiu exact modul in care se răspândeşte virusul. Nu există vaccinuri sau medicamente pentru a-l combate.AGERPRES/ (Adriana Doicaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Virusul Ebola păcăleşte sistemul de apărare al organismului (studiu) O echipă de cercetători de la Universitatea din Washington a descoperit că virusul Ebola are o moleculă - proteina VP24 - care împiedică sistemul imunitar al organismului să dea alarma când se produce infectarea cu acest virus, potrivit unui articol publicat joi de cotidianul spaniol ABC.
Cercetători americani au reuşit vindecarea infecţiilor cu rotavirus cu ajutorul unor proteine bacteriene Cercetători americani au declarat joi că au dezvoltat o nouă metodă care implică o proteină bacteriană numită 'flagellin' pentru a preveni şi vindeca infecţia cu rotavirus, una din cele mai comune cauze de diaree severă. Ei au prezentat rezultatele acestui studiu în publicaţia Science, informează agenţia...
Gabon: un număr impresionant de locuitori au devenit imuni la virusul Ebola O parte surprinzător de mare din populaţia gaboneză este imună la virusul care provoacă Ebola, probabil în urma consumului de fructe contaminate cu saliva unor lilieci, conform cercetătorilor de la Institutul pentru cercetare şi dezvoltare (IRD) din Franceville (Gabon) , informează AFP.
Virusul Ebola: Unul dintre cei doi americani infectaţi a fost adus în Statele Unite Unul dintre cei doi americani infectaţi cu virusul Ebola în Africa a ajuns sâmbătă în Statele Unite la bordul unui avion sanitar, potrivit imaginilor difuzate de mai multe posturi americane de televiziune, transmite AFP.
Sursa virusului Ebola din R.D. Congo este diferită de cea din Africa de Vest (studiu) Virusul Ebola care a făcut câteva zeci de victime în Republica Democrată Congo are o altă sursă decât cel care a provocat epidemia din Africa de Vest, se arată într-un studiu publicat miercuri şi preluat joi de AFP. Rezultatele sale confirmă opinia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care considera...
Virusul Ebola are origini mai vechi decât s-a crezut Virusurile Ebola şi Marburg fac parte dintr-o foarte veche familie de virusuri şi au avut un strămoş comun din care s-au desprins în urmă cu 16 până la 23 de milioane de ani, conform unui studiu realizat la Universitatea Buffalo, informează sciencedaily.com.