Cele mai citite
 


UPDATE/ Suceava: Pompieri din Ungaria au intervenit la stingerea unui incendiu la Cornu Luncii
luni, 29 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un echipaj de pompieri din Ungaria a intervenit sâmbătă la stingerea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea suceveană Cornu Luncii.
Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a mulţumit pompierilor maghiari şi i-a invitat la un schimb de experienţă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.
O delegaţie de pompieri din Republica Ungară se afla în tranzit prin judeţul Suceava, către Republica Moldova, pentru a participa la un exerciţiu internaţional de protecţie civilă. Observând amploarea incendiului din comuna Cornu Luncii şi condiţiile meteorologice defavorabile (vânt puternic), şeful delegaţiei, maiorul Peter Jackovics, a decis să se alăture dispozitivului de intervenţie.
Pe timpul intervenţiei pompierii maghiari au fost nevoiţi să pătrundă în locuinţa incendiată de unde au evacuat două butelii de aragaz, ce riscau să explodeze. De asemenea, au acordat primul ajutor medical calificat persoanelor care au suferit atac de panică din cauza emoţiilor puternice, alături de echipajul de la Staţia de Ambulanţă Fălticeni.
Sâmbătă, Detaşamentul Fălticeni a intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la un grup de locuinţe particulare din comuna Cornu Luncii, împreună cu forţe şi mijloace de la Detaşamentul Suceava, Garda de Intervenţie Gura Humorului, Garda de Intervenţie Solca şi serviciile voluntare din Cornu Luncii şi Vadu Moldovei.
Având în vedere amploarea şi violenţa incendiului, la faţa locului au fost deplasate nouă autospeciale, două ACI şi două autoturisme cu trei ofiţeri şi 41 de subofiţeri,o autosanitară de la Staţia de Ambulanţă Fălticeni, trei echipaje de poliţie şi gruparea mobilă a IPJ Suceava.
Au fost afectate şase gospodării, respectiv patru acoperişuri la case de locuit şi şase anexe. Nu s-au înregistrat victime cauzate direct de incendiu; au fost nouă persoane cărora li s-a acordat primul ajutor medical calificat pentru atac de panică.
La locul evenimentului s-au deplasat prefectul judeţului, Sorin Arcadie Popescu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.
Cauza probabilă a incendiului a fost jarul şi scânteile căzute de la o sobă ce funcţiona nesupravegheată, pe materiale combustibile din apropiere. Volumul şi valoarea pagubelor sunt în curs de stabilire. AGERPRES/(AS - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - ISU Suceava Incendiu în localitatea Bărăşti
Giurgiu: Exerciţiu de cooperare a forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă în care s-a simulat un incendiu la parcul industrial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a desfăşurat joi un exerciţiu de amploare prin care s-a simulat producerea unui incendiu la un parc industrial, conform purtătorului de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.
ISU Suceava a oferit postmortem o diplomă de excelenţă studentei decedate în incendiul de la Iaşi Suceava, 25 ian /Agerpres/ - Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă Suceava a oferit postmortem, marţi, o diplomă de excelenţă studentei Sorina Ferari, din Gura Humorului, ''pentru curaj şi eroism în salvarea semenilor, până la sacrificiul suprem'', se arată într-un comunicat al ISU Suceava, remis...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...