Cele mai citite
 


Cercetători italieni descoperă secretul imortalităţii celulelor staminale ale cancerului
luni, 5 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

O echipă de oameni de ştiinţă italieni a descoperit molecula p21 care garantează imortalitatea celulelor staminale ale cancerului, deoarece ea creşte capacitatea lor de a repara ADN-ul, informează ediţia de joi a ziarului italian Il Messaggero, care citează primul număr pe 2009 al revistei Nature. (sursa: Agerpres)

Meritul descoperirii revine echipei lui Pier Giuseppe Pelicci, directorul ştiinţific al Departamentului de Oncologie Experimentală din cadrul Institutului European de Oncologie, în colaborare cu Universitatea din Milano şi cea din Perugia.

Cercetătorii au constatat că lovind această moleculă, celulele staminale au început să acumuleze deteriorări la genom şi prin urmare să moară, iar odată cu ele întreaga tumoră.
Practic, a fost descoperit secretul imortalităţii celulelor staminale ale cancerului, cu alte cuvinte, acele puţine celule care constituie rădăcina şi rezervorul infinit al tumorii, făcând-o adesea imposibil de vindecat. AGERPRES/ (Adriana Doicaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Identificarea unei gene-cheie în apariţia metastazelor cancerului mamar O echipă de cercetători americani a identificat o genă care îndeplineşte un rol cheie în răspândirea cancerului mamar şi face ca tumorile să fie mai rezistente la chemoterapie, conform unui studiu publicat luni, informează AFP.
A fost identificată harta genetică completă a două tipuri de cancer Londra, /Agerpres/ - Cercetători britanici au identificat în premieră harta genetică completă a două tipuri de cancer, de piele şi pulmonar, descoperire ce poate reprezenta un important pas înainte pentru tratarea acestor grave maladii, conform a două articole publicate în numărul de joi al revistei...
O echipă de cercetători chinezi a modificat embrioni umani pentru a-i face rezistenţi la HIV O echipă de cercetători chinezi de la Universitatea de Medicină din Canton (sudul ţării) a anunţat miercuri că a reuşit să obţină embrioni umani rezistenţi la HIV, virusul care provoacă SIDA, prin modificare genetică, procedură controversată în comunitatea medicală internaţională, relatează EFE.
Hipertiroidia ar creşte riscul de cancer la sân (studiu) Femeile care suferă de hipertiroidie ar prezenta un risc crescut de cancer la sân, în timp ce, dimpotrivă, hipotiroidia ar exercita oarecum un efect protector, arată un studiu al unei echipe de cercetători danezi, menţionat de dr David Khayat, şef al serviciului de oncologie medicală de la spitalul ...
Cercetătorii britanici vor realiza o hartă genetică a cancerului pulmonar O echipă de cercetători britanici va întocmi o hartă genetică a cancerului pulmonar, în încercarea de a avansa în studierea acestei boli şi în descoperirea de noi tratamente, a anunţat joi postul BBC citat de agenţia EFE.
Tratament ieftin şi simplu împotriva cancerului, dar neprofitabil pentru companiile farmaceutice Organismul uman poate învinge tumora malignă (canceroasă) în cazul activării mitocondriilor suprimate de boală. O echipă de cercetători de la Universitatea Alberta din Canada au descoperit mecanismul activării acestora. De fapt, este vorba de un tratament ieftin şi simplu împotriva cancerului, dar faţă...