Cele mai citite
 


DSP acuză Primăria de nepreluarea personalului medical comunitar
marţi, 11 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Arad, 11 aug /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad acuză Primăria municipiului Arad că a refuzat să încheie protocolul pentru transferul de competenţe şi atribuţii în domeniul asistenţei medicale comunitare şi a asistenţei medicale desfăşurate în unităţile de învăţământ.

Potrivit dr. Mircea Faur, director coordonator al DSP Arad, demersurile în vederea transferului personalului medical comunitar către administraţia locală au fost demarate începând cu 18 mai.

"În conformitate cu ordinului ministrului Sănătăţii nr. 502/2009 transferul asistenţei medicale comunitare s-a făcut prin protocoalele de predare-primire încheiate la data de 30.06.2009 între DSP Arad şi autorităţile administraţiei publice locale din judeţul Arad, respectiv cu 11 primării din judeţ, sigura primărie care nu a încheiat protocolul până în prezent fiind Primăria Municipiului Arad, care a refuzat în mod sistematic să preia acest personal, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad", a spus dr. Mircea Faur.

Conform acestuia, finanţarea cheltuielilor pentru personalul care urma să fie preluat se suportă de la bugetul local, din sumele transferate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii Publice.

În condiţiile în care până pe 7 august, Primăria municipiului Arad nu a încheiat acest protocol, 84 de persoane nu îşi vor putea primi salariile aferente lunii iulie 2009, salarii care ar trebui plătite în cursul acestei luni.

"Dacă Primăria municipiului Arad ar fi încheiat protocolul de predare-primire la 30 iunie, personalul în cauză nu ar fi fost văduvit de plata salariilor, pentru că acestea s-ar fi putut acorda în continuare, de la bugetul local, prin transfer de la MSP", a adăugat directorul coordonator al DSP Arad.

În replică, Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Arad, precizează că nu este vorba despre un refuz în a prelua personalul medical comunitar pe grila de salarizare a instituţiei. Numai că municipalitatea arădeană a solicitat MSP anumite clarificări în ceea ce priveşte modalitatea în care se vor asigura fondurile necesare efectuării plăţii drepturilor salariale ale acestora. AGERPRES/(Ioan Weisl)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marius Petcu: Acesta trebuie să fie ultimul an de criză pentru sănătate Personalul din domeniul sanitar se va lupta să recâştige anumite drepturi pe care le-a pierdut iar acesta trebuie să fie ultimul an de sacrificiu pentru medici, asistente şi celelalte persoane care lucrează în sănătate, susţine preşedintele Sanitas, Marius Petcu.
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Vaslui: Criză de vaccin în judeţ; DSP nu ştie câţi bebeluşi nu sunt vaccinaţi la această dată Medicii de familie din judeţ nu pot vaccina bebeluşii împotriva unor boli ca difteria, tetanosul, hepatita B sau poliomielita din cauza crizei de vaccin cu care se confruntă Direcţia de Sănătate Publică. Reprezentanţii acestei instituţii au declarat că nu există la acest moment o evidenţă clară a copiilor...
Hunedoara: Criza laptelui praf gratuit pentru bebeluşi s-a încheiat după cinci luni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a repartizat joi primăriilor din judeţ 5.600 de cutii de lapte praf ce va fi distribuit de către serviciile de asistenţă socială locale în cazul bebeluşilor ale căror mame nu pot alăpta în mod natural din motive medicale.
Vaslui: Criză de medici în cabinetele şcolare din judeţ Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în cele 44 de cabinete şcolare din judeţ, lucrează doar opt medici, dintre care trei medici generalişti, doi medici de familie şi trei medici dentişti.
Mircea Geoană: Este nevoie de o adevărată revoluţie în sistemul de sănătate din România Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, spune că în cazul în care nu se găseşte ''un tratament rapid, serios şi durabil'' la criza din sistemul sanitar românesc, aceasta riscă să se transforme în una dintre ''cele mai complicate crize de natură socială, economică şi poate chiar politică pe care a traversat-o...