Cele mai citite
 


Braşov: Spitalul din Codlea are nevoie de cel puţin 60 de angajaţi pentru a fi redeschis
marţi, 30 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul municipal Codlea are nevoie de cel puţin 60 de angajaţi - medici, asistente, infirmiere - pentru a se redeschide, a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Claudia Coste, directorul instituţiei.
"Pentru 40 dintre cei plecaţi după închiderea spitalului am confirmarea că ar veni înapoi prin detaşare de la unităţile medicale unde au fost redistribuiţi după închiderea spitalului. Ar mai trebui încă 20 de cadre medicale şi cred că ar putea fi găsite. Dacă am avea acest personal am putea redeschide spitalul după 15 septembrie, în urma unei evaluări", a spus directorul spitalului.
Ministerul Sănătăţii a trimis o adresă Direcţiei de Sănătate Publică Braşov şi Primăriei Codlea prin care anunţă că intenţionează să retragă aparatura de telemedicină din camera de gardă a spitalului, cu ajutorul căreia se ia legătura cu specialiştii de la Târgu Mureş în cazul unor intervenţii complexe.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Alexandru Bălescu, a declarat luni pentru AGERPRES că aparatura de telemedicină este achiziţionată de Ministerul Sănătăţii, cu fonduri europene şi poate decide oricând asupra ei.
"Este achiziţionată de Ministerul Sănătăţii care poate decide asupra acesteia. În primul rând că la Spitalul din Codlea funcţionează o cameră de urgenţă şi nu o cameră de gardă aşa cum se tot spune", a precizat Bălescu.
În legătură cu redeschiderea spitalului, directorul DSP a mai afirmat că deocamdată nu există personalul necesar, iar procesul pe fond în acest caz începe abia în luna septembrie.
"Nu există o decizie a instanţei. Curtea de Apel a hotărât la începutul lunii august suspendarea hotărârii de guvern 345 din luna martie de închidere a spitalului, dar judecarea pe fond a cauzei nu a început", a spus dr. Alexandru Bălescu.
De la jumătatea lunii aprilie, la spitalul din Codlea funcţionează camera de gardă doar în intervalul orar 8,00-20,00, cu fonduri din donaţii şi sponsorizări. Cazurile urgente sunt transportate la spitalele din Braşov cu ambulanţa.
Câteva zeci de locuitori din Codlea au protestat vinerea trecută în faţa spitalului, nemulţumiţi că Ministerul Sănătăţii intenţionează să retragă aparatura de telemedicină.
Un alt protest este anunţat pentru sâmbăta viitoare, a declarat pentru AGERPRES Erwin Albu, consilier local, care susţine că Ministerul Sănătăţii doreşte să retragă toată aparatura din camera de gardă a spitalului şi nu numai.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a confirmat presei săptămâna trecută intenţia de a retrage aparatura de telemedicină de la Spitalul din Codlea. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Consilierii de la Codlea donează indemnizaţiile de şedinţă pentru funcţionarea camerei de gardă Consilierii locali din municipiul Codlea au hotărât ca, începând de marţi, să doneze indemnizaţiile de şedinţă pentru a putea funcţiona o cameră de gardă la Spitalul municipal închis la data de 1 aprilie, a declarat, pentru AGERPRES, consilierul local Erwin Albu.
Braşov: Aceeaşi situaţie, deocamdată, pentru spitalele închise Spitalele municipale din Săcele şi Codlea şi Spitalul orăşenesc din Victoria, închise de Ministerul Sănătăţii de la 1 aprilie, rămân deocamdată în aceeaşi situaţie, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Alexandru Bălescu.
Două autospeciale BMW X3 pentru intervenţia rapidă a medicului de urgenţă, la SMURD Bucureşti-Ilfov şi Târgu Mureş Două autospeciale BMW X3, dotate cu aparatura necesară intervenţiei la urgenţe, au fost donate SMURD Bucureşti-Ilfov şi Târgu Mureş.
Braşov: Dispecerat integrat Ambulanţă-ISU inaugurat sâmbătă de Raed Arafat Braşov, 30 mar /Agerpres/- Ministrul secretar de stat Raed Arafat a inaugurat, sâmbătă, la Braşov, dispeceratul integrat Serviciul de Ambulanţă Braşov-ISU, care va funcţiona în incinta Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Raed Arafat: Din februarie introducem raportarea zilnică şi la UPU şi la compartimentele de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a anunţat duminică la Târgu Mureş că începând cu luna viitoare se va introduce raportarea zilnică şi la Unităţile de Primiri Urgenţă şi la compartimentele de urgenţă, astfel încât să existe o monitorizare online în privinţa cheltuirii banului...
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.