Cele mai citite
 


Caraş-Severin: CJAS are bani doar pentru un sfert dintre pacienţii care au nevoie de o proteză
marţi, 30 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 120 de persoane din Caraş-Severin urmează să primească banii necesari pentru proteze sau orteze, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Caraş-Severin reuşind să asigure fonduri pentru un sfert dintre pacienţii care aşteaptă dispozitive medicale decontabile.
Pe lista de aşteptare rămân în continuare 350 de persoane, care, pentru unele dispozitive, cum ar fi aparatele auditive, sunt înscrise din iulie 2009.
Aproape 750.000 de lei a primit, anul acesta, CJAS Caraş-Severin pentru dispozitive medicale, sumă care a fost suplimentată cu încă 21.000 de lei. Cu aceşti bani, CJAS Caraş-Severin a reuşit să scurteze lista de aşteptate pentru dispozitive medicale, pe care se aflau 474 de persoane.
"Pentru 120 dintre ei, CJAS Caraş-Severin a alocat deja banii necesari", a declarat luni, pentru AGERPRES, Mirela Zeman, preşedintele CJAS.
Întârzierea cu care se acordă banii pentru proteze îi nemulţumeşte, însă, pe reprezentanţii persoanelor cu handicap.
'Atunci când îţi depui cererea la CJAS, trebuie să îţi rezolvi dosarul cu o serie de acte, care nu sunt valabile decât 30 de zile. În acest timp, însă, Casa de Sănătate nu are banii pentru dispozitive. Când, în sfârşit, vin banii, actele tale nu mai sunt valabile, fapt pentru care trebuie să o iei de la capăt şi să îţi rezolvi actele. Şi aceasta, în condiţiile în care persoana în cauză nu are, de exemplu, un picior!', a spus preşedintele Asociaţiei Handicapaţilor Neuromotor din Caraş-Severin, Ştefan Steiner.
Anul trecut, CJAS Caraş-Severin a decontat 1.500 de dispozitive medicale, în valoare de 657.000 de lei. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Aproape 1.000 de cereri de dispozitive medicale pe lista de aşteptare a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Persoanele care au nevoie de dispozitive medicale şi vor să obţină prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) trebuie să aştepte câteva luni având în vedere că pe lista de aşteptare sunt deja aproape 1.000 de cereri, iar fondurile primite de CJAS Olt pentru a deconta dispozitive medicale sunt...
Harghita: Peste 5000 de dispozitive medicale decontate în 2014 de CJAS Miercurea Ciuc, 18 mar /Agerpres/- Peste 5000 de dispozitive medicale au fost decontate în 2014 de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, numărul fiind în creştere faţă de anul precedent.
Caraş-Severin: Nou preşedinte la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Noul preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin este Tudoriţa Nicula, preşedinta filialei judeţene a femeilor social-democrate.
Vaslui: Sute de pacienţi sunt pe lista de aşteptare pentru a primi proteze Sute de vasluieni care au nevoie de diverse tipuri de proteze şi au depus cereri la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, sunt nevoiţi să aştepte şi câte trei ani pentru a primi respectivele dispozitive.
Mehedinţi: Aproximativ 500 de cereri pentru eliberarea de dispozitive medicale, onorate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a reuşit rezolvarea a 496 de cereri depuse de asiguraţi pentru aprobarea achiziţiei gratuite de dispozitive medicale, a declarat miercuri pentru AGERPRES preşedintele instituţiei, Ion Mîţu.
Braşov: Fonduri pentru câte două-trei proteze de şold şi genunchi pe zi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, va primi în acest an mai multe fonduri pentru programele naţionale de sănătate, a anunţat luni directorul spitalului, dr. Adrian Albotă, într-o conferinţă de presă la prefectura Braşov.