Cele mai citite
 


Covasna: Serviciu de asistenţă, monitorizare şi consiliere a persoanelor cu autism
marţi, 30 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un serviciu de asistenţă, monitorizare şi consiliere a persoanelor cu autism se va înfiinţa în judeţul Covasna, printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European.
Directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Covasna, Szasz Katalin, a declarat luni pentru AGERPRES că proiectul intitulat 'Şi ei trebuie să aibă o şansă' vizează înfiinţarea a 40 de servicii de acest fel la nivel naţional, printre care unul în incinta Centrului de coordonare 'Szekely Potsa' din localitatea covăsneană Chilieni.
Aceasta a menţionat că proiectul, prevăzut a se derula pe o perioadă de trei ani, are ca scop integrarea socială şi profesională a copiilor şi tinerilor afectaţi de autism, prin diagnosticarea precoce şi facilitarea accesului la servicii şi programe de recuperare şi asistenţă specializată.
'Biroul de la Chilieni va funcţiona cu doi-trei psihologi care vor elabora planuri de recuperare a persoanelor cu autism, iar concomitent vor monitoriza aceste persoane din momentul diagnosticării şi până la includerea lor în programe de asistenţă specializată', a declarat Szasz Katalin, potrivit căreia în judeţul Covasna sunt diagnosticaţi cu autism circa 50 de copii, dar numărul bolnavilor este cu siguranţă mult mai mare.
Proiectul, implementat de Fundaţia 'Romanian Angel Appeal' în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România, beneficiază de cofinanţare din partea Fondului Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 'Investeşte în oameni'.
La nivel naţional, în cadrul acestui proiect vor fi implicaţi 1.200 de medici de familie, pediatri şi psihiatri care vor urma cursuri de formare continuă la distanţă şi de certificare în vederea depistării precoce a tulburărilor de spectru autist şi furnizării asistenţei medicale.
De asemenea, alţi 580 de specialişti - psihologi, psihoterapeuţi şi psihopedagogi - vor dobândi competenţe în terapii de recuperare individualizată a persoanelor cu autism şi de consiliere a familiilor acestora.
Autismul reprezintă o tulburare psihică, o stare patologică manifestată prin ruperea contactului cu realitatea exterioară şi prin trăirea excesivă a vieţii interioare. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiectul 'Şi ei trebuie să aibă o şansă' - strategie pentru persoanele cu autism Proiectul 'Şi ei trebuie să aibă o şansă', destinat copiilor şi tinerilor afectaţi de tulburări de spectru autist (TSA) îşi propune creşterea şanselor de integrare socială a acestora şi, ulterior, de acces pe piaţa muncii, prin diagnosticarea precoce şi facilitarea accesului la servicii şi programe de...
Zeci de centre de terapie a autiştilor vor fi deschise în ţară din februarie 2012 Un număr de 40 de noi centre de consiliere şi terapie a persoanelor cu autism vor funcţiona în România începând cu februarie 2012, anunţă un comunicat al Fundaţiei Romanian Angel Appeal.
Program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu autism Proiectul "Şi ei trebuie să aibă o şansă!" îşi propune creştere a şanselor de integrare socială şi, ulterior, de acces pe piaţa muncii, a copiilor şi tinerilor afectaţi de tulburări de spectru autist (TSA), prin diagnosticarea precoce şi facilitarea accesului la servicii şi programe de recuperare şi...
Servicii sociale gratuite pentru copiii cu autism Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Părinţii copiilor cu autism sau tulburări de spectru autist, cu vârste între 14-18 ani, din municipiul Bucureşti, se pot înscrie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, din str. Academiei, nr. 3-5, sector 3, pentru includerea acestor copii în...
Centrul de Consiliere şi Asistenţă pentru Copii cu Autism oferă servicii specializate în sectorul 6 Centrul de Consiliere şi Asistenţă pentru Copii cu Autism oferă servicii specializate în sectorul 6, 20 dintre cei 90 de copii autişti aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6 frecventând instituţia.
Senat - proiect: Centre de Asistenţă Down şi servicii medicale şi sociale gratuite pentru persoanele cu acest sindrom Guvernul va înfiinţa Centre de Asistenţă Down în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi în sectoarele din Capitală prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru ca persoanele diagnosticate cu acest sindrom să beneficieze gratuit de servicii medicale şi sociale, prevede...