Cele mai citite
 


Euroins România, scădere a primelor brute cu 36% în semestrul I, 2011
marţi, 30 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Euroins România a subscris, în primul semestru al anului 2011, prime brute în valoare de peste 116 milioane lei, aferente unui număr de peste 460.000 de poliţe, înregistrând o scădere de 36% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010, se arată într-un comunicat al societăţii de asigurare.
Această evoluţie are loc, conform precizărilor societăţii, pe fondul unei contracţii a segmentului auto, care, în contextul creşterii de pe liniile property, travel şi răspundere civilă, a condus la echilibrarea portofoliului companiei.
Cea mai mare creştere pe care Euroins România a înregistrat-o în perioada ianuarie - iunie 2011 a fost pe segmentul asigurărilor property, de 200% faţă de perioada similară a anului 2010. Astfel, valoarea primelor brute subscrise pe această clasă ajunge, la sfârşitul semestrului I din 2011, la aproape 8,5 milioane lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, când a fost de 2,8 milioane lei./1 euro=4,2 lei/
Asigurările medicale şi de călătorii în străinătate au înregistrat la rândul lor o creştere de 113% în intervalul menţionat, volumul primelor brute subscrise în semestrul I din 2011 pentru această clasă ajungând la aproape un milion de lei.
O creştere de 57% s-a înregistrat pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă generală, primele brute subscrise ajungând la valoarea de 1,7 milioane lei, faţă de primele şase luni ale anului 2010, când acestea au fost cu puţin peste un milioane lei.
Ponderea primelor RCA+CASCO în total subscrieri în primul semestru din 2011 este de 89%, faţă de 96,5% în 2010. Scăderea subscrierilor la poliţele de răspundere civilă auto şi CASCO a fost de 41% în semestrul I din 2011 faţă de aceeaşi perioadă din 2010.
În ceea ce priveşte daunele plătite de Euroins România, acestea au fost în semestrul I din 2011 în valoare de 81,6 milioane lei, cu 17% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2010, când daunele plătite au fost de 98,2 milioane lei.
Euroins Insurance Group (EIG), din care face parte integrantă Euroins România, alături de Euroins Bulgaria, Euroins Macedonia şi Euroins Health, este principalul motor de extindere a grupului pe piaţa de asigurări din Europa.
Euroins România are peste un milion de clienţi, peste 500 de angajaţi şi peste 4.500 de agenţi.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România şi Bulgaria au de suferit de pe urma elitelor plecate în străinătate (presa germană) Tot mai mulţi oameni bine pregătiţi pleacă din România şi Bulgaria. Emigraţia le este uşurată de libera circulaţie în Europa, însă acestor două ţări le lipsesc specialiştii, arată luni publicaţia Augsburger Allgemeine.
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Generali România şi MediHelp Internaţional oferă asigurări private de sănătate cu acoperire internaţională Generali România a încheiat un parteneriat exclusiv cu compania MediHelp Internaţional oferind asigurări private de sănătate cu acoperire internaţională, noile poliţe de sănătate facilitând asiguraţilor români accesul la peste 425.000 de clinici medicale din întreaga lume, potrivit unui comunicat al...
Ergo Asigurări de Viaţă a obţinut în România prime de circa 5 milioane de euro, în 2012 Ergo Asigurări de Viaţă a obţinut în România prime brute subscrise de circa cinci milioane de euro, în 2012, acestea provenind exclusiv din parteneriatul cu UniCredit, a declarat, marţi, directorul general al companiei, Mihai Popescu, într-o conferinţă de presă.
Specialişti din străinătate în oncologie pediatrică vor consulta în România Începând cu iulie 2011 specialişti din străinătate au acceptat să vină în România, pentru a oferi servicii specializate de diagnostic şi tratament pe oncologia pediatrică.
Paravion: Peste o treime din românIi carei cumpără vacanţe în străinătate nu îşi fac asigurare storno Peste o treime dintre românii care îşi cumpără vacanţe în străinătate nu îşi fac asigurare storno, aceştia fiind în imposibilitatea de a recupera banii dacă nu mai pot merge în concediu din cauza unor probleme personale, potrivit unui studiu Paravion remis, miercuri, AGERPRES.