Cele mai citite
 


Bazac: 627 de posturi reduse din Ministerul Sănătăţii
miercuri, 12 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 12 aug /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a prezentat, miercuri, în Guvern, propunerea de restructurare a unităţilor din subordine, în total urmând a fi reduse 627 de posturi.

 

Restructurarea nu vizează reducerea numărului de cadre medicale din sistemul sanitar.

"Din structurile care se comasează, se reduce în principal personalul TESA. Sunt şase institute de sănătate publică, evident nu se va reduce personalul medical, asta vreau să fie foarte bine înţeles", a spus Bazac.

Cele mai mari reduceri se vor face în cadrul direcţiilor de sănătate publică (304 posturi) şi la Agenţia Naţională a Medicamentului (151 posturi), restul vizând Ministerul Sănătăţii (29 posturi), Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar (37 posturi), Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale (29 posturi), Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale (22), Centrul de Sănătate Publică Tg. Mureş (50), Centrul de Sănătate Mintală (5).

Procentual, în fiecare dintre aceste instituţii se vor opera reduceri cuprinse între 10% şi 24%, după caz.

Bazac a spus că din cele 12 posturi ale Agenţiei Naţionale de Transplant nu se va reduce nici un post.

Centrul Naţional de Perfecţionare şi Şcoala Naţională de Management Sanitar se comasează şi se organizează Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sănătăţii, iar prin această comasare se reduc 37 de posturi.

Ministrul a menţionat că dintre posturile care vor fi desfiinţate circa 80 sunt ocupate în prezent. 50 dintre aceste posturi sunt la cele şase institute de sănătate publică, respectiv din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, şi Centrele de Sănătate Publică Tg. Mureş şi Sibiu, acestea comasându-se în Institutul Naţional de Sănătate Publice, structură care ar fi trebuit să apară de câţiva ani, în baza unei Directive Europene.

Din cele patru societăţi aflate în subordinea MS, respectiv Unifarm, Sanovet, Antibiotice Iaşi şi Institutul de Microbiologie ''Ion Cantacuzino" - linia de vaccinuri, prin comasare se creează Compania Farmaceutică Română. În cazul acesteia procesul este de durată, având în vedere că Antibiotice Iaşi este cotată la Bursa de Valori şi trebuie respectate reglementările în vigoare, a explicat ministrul Sănătăţii.

Măsurile legislative şi organizatorice ale MS vizează numai reorganizarea aparatului administrativ, fără a afecta activitatea unităţilor sanitare publice.

Ministrul afirmă că în urma acestor măsuri se va face o economie de 6,7 milioane lei la bugetul de stat. AGERPRES/(Cornelia Stanciu, Claudiu Zamfir)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii nu pregăteşte disponibilizări în rândul personalului medical Ministerul Sănătăţii (MS) nu pregăteşte disponibilizări în rândul personalului medical, şi aşa insuficient în unităţile sanitare, aşa cum fals se acreditează în aceste zile, informează un comunicat al instituţiei remis, vineri, AGERPRES.
Federaţia TESA va participa la pichetările Cartelului Alfa Federaţia TESA a anunţat că vineri va participa alături de confederaţia 'Cartel ALFA' la pichetarea organizată în judeţele Vrancea, Satu Mare şi în municipiul Bucureşti, în faţa sediului Guvernului, între orele 10.30 - 12.30, precum şi la pichetările organizate în teritoriu pe parcursul lunii martie...
Comunicat de presă - Federaţia TESA din Sănătate COMUNICAT: REZULTATELE INTALNIRII FEDERATIA TESA - MINISTRUL ATTILA CSEKE din 10 martie 2010
Voiculescu: MS va prezenta săptămâna viitoare o soluţie privind criza unor medicamente esenţiale Ministerul Sănătăţii va prezenta cel târziu la începutul săptămânii viitoare o soluţie la criza unor medicamente esenţiale din spitale, a anunţat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Gorghiu: Sistemul de sănătate este în criză; trebuie să luăm măsuri curajoase de reformă Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, vineri, că sistemul de sănătate din România este în criză şi că liberalii vor "o schimbare rapidă, majoră" în domeniul sănătăţii.
Ungureanu: Ministerul Sănătăţii încalcă dreptul la muncă prin inventarea unei agenţii de control pentru privaţi Preşedintele Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, susţine că Ministerul Sănătăţii încalcă dreptul la muncă prin pregătirea înfiinţării Agenţiei Naţionale de Achiziţii Dispozitive Medicale şi Investiţii în Sănătate, care va permite controlul periodic şi inopinat al unităţilor medicale private.