Cele mai citite
 


Galaţi: Sistem informatic pentru monitorizarea stării de sănătate a pacienţilor
marţi, 30 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei spitale din municipiul Galaţi vor beneficia de un sistem informatic pentru monitorizarea stării de sănătate a pacienţilor şi pentru reducerea timpilor de transfer al datelor şi informaţiilor medicale între secţii sau spitale, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac.
Potrivit acestuia, implementarea proiectului "Sistem informatic integrat în vederea facilitării accesului pacienţilor la rezultatele medicale" urmăreşte dezvoltarea sistemului informatic de sănătate în cadrul unui consorţiu format din trei spitale - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei", Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Cuvioasa Parascheva".
"Monitorizarea continuă a stării de sănătate a pacienţilor, reducerea erorilor medicale, reducerea timpilor de transfer al datelor şi informaţiilor medicale între secţii sau spitale, debirocratizarea sunt doar câteva dintre cele mai importante obiective ale proiectului de informatizare a celor trei spitale din subordinea CJ Galaţi", a spus Chebac.
Valoarea totală a proiectului este de 6.916.739,34 lei, din care 5.139.603,34 lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei", 990.335 lei pentru Spitalul de Pneumoftiziologie şi 786.801 lei pentru Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Cuvioasa Parascheva". Valoarea finanţării nerambursabile este de 5.466.455,29 lei, diferenţa fiind cofinanţată de CJ Galaţi.
Proiectul aşteaptă finanţare prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" 2007 - 2013, iar de el vor beneficia aproximativ 650.000 de pacienţi, dar şi cadrele medicale, care vor avea acces la pregătire profesională pentru folosirea soluţiilor e-Sănătate. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Programul de vizite a fost resticţionat la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Programul de vizitare a pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi se restricţionează la două ore, în intervalul orar 15,00-17,00, începând cu 1 martie, a anunţat luni biroul de presă al unităţii sanitare.
Galaţi: Operaţie de prelevare de organe în premieră la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei O operaţie de prelevare de organe de la un bărbat de 42 de ani, aflat în moarte clinică, s-a efectuat în premieră şi s-a încheiat cu succes, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi.
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi a declanşat miercuri o anchetă internă după ce rudele unui bărbat de 57 ani au reclamat că acesta a murit din cauza unui hematom provocat de o căzătură când a mers la baie, în timp ce era internat la secţia de Oncologie.
Galaţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit clasificare definitivă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au trimis Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi decizia prin care au anunţat că Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Apostol Andrei'' din Galaţi a primit clasificare definitivă, a anunţat, joi, directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.
ArcelorMittal Galaţi a donat echipamente medicale de ultimă generaţie Spitalului Judeţean de Urgenţă Producătorul de oţel ArcelorMittal Galaţi a donat echipamente medicale de ultimă generaţie pentru trei secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din municipiu, a anunţat miercuri directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu.