Cele mai citite
 


IPP: Dan Păsat, Iulian Iancu şi Crin Antonescu, în topul absenţelor din Parlament
marţi, 30 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputaţii Iulian Iancu (PSD), Dan Păsat (PDL) şi senatorul PNL Crin Antonescu se află în topul celor mai slabe prezenţe la votul final din cele două camere ale Parlamentului în sesiunea februarie - iunie 2011, relevă un raport întocmit de Institutul pentru Politici Publice (IPP) dat publicităţii luni.
Astfel, în topul absenţelor de la Camera Deputaţilor se plasează Iulian Iancu (133 de prezenţe din 429 de voturi finale, având un procent de 30,3%), Dan Păsat (31%) şi Mihai Voicu-PNL (33,6%), înregistrându-se şi prezenţe de 100% în cazul a 15 deputaţi, printre care se află şi Roberta Anastase (PDL).
În cazul miniştrilor-deputaţi, cele mai bune prezenţe le-au avut Gheorghe Ialomiţianu (65,5%), Valeriu Tabără (40,3%) şi Laszlo Borbely (38,9%), iar cele mai slabe - Kelemen Hunor (12,6%), Elena Udrea (21,9%) şi Gabriel Oprea (23,3%).
La voturile finale din plenul Senatului, cele mai slabe prezenţe au înregistrat Ion Vasile (PNL - 78 de prezenţe din 384 de voturi finale, având un procentaj de 20,3%), Gheorghe Saghian (26,8%) şi Crin Antonescu (27,3%), iar cele mai bune - David Gheorghe (PDL - 99,2%), Ion Ruşeţ (PDL - 98,2%) şi Ion Bara (PDL - 95,8%).
În cazul miniştrilor-senatori, cele mai bune prezenţe le-au avut Traian Igaş (31%) şi Cseke Attila (28%), iar cele mai slabe, Marko Bela (18%) şi Ion Ariton (23%).
IPP a realizat şi un clasament al iniţiativelor legislative depuse de parlamentari, dar şi al eficienţei acestora.
În sesiunea februarie - iunie 2011, cele mai multe iniţiative legislative îi aparţin deputatului independent Mircia Giurgiu (80), urmat de Marius Cristinel Dugulescu de la PDL (42) şi Florin Iordache de la PSD (32).
IPP subliniază că un număr extrem de ridicat de iniţiative depuse per sesiune nu reprezintă neapărat o activitate eficientă.
De exemplu, deputatul Mircia Giurgiu a depus, în sesiunea februarie - iunie 2011, 80 de proiecte şi 324 de iniţiative în întreg mandatul, însă, în termeni de eficienţă, doar 8,3% dintre iniţiative (27) au devenit legi.
Din punct de vedere al eficienţei legislative, prima poziţie este ocupată în continuare de deputatul PSD Ion Dumitru (20,4% eficienţă), urmat de Constantin Chirilă de la PDL cu 13% şi de deputatul PSD Marian Ghiveciu cu 12,7%.
În topul deputaţilor cu cele mai puţine iniţiative legislative se află Nicolae Păun de la minorităţi, Marin Bobeş de la PSD şi Dan Păsat de la PDL, care nu au depus niciun proiect.
De remarcat că deputaţii Dan Păsat şi Marin Bobeş (cu 6 şi, respectiv, 5 iniţiative depuse în tot mandatul) nu au niciun proiect devenit lege în perioada actualului mandat.
În cazul senatorilor, cele mai multe iniţiative legislative au fost depuse de Emilian Valentin Frâncu de la PNL (28), Laurenţiu Florian Coca de la PSD (22) şi Elena Mitrea de la PSD (18), iar cele mai puţine au avut Mihai Stănişoară de la PDL, cu zero proiecte şi Cristian Diaconescu, cu un singur proiect.
IPP a realizat şi o statistică a luărilor de cuvânt în plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului.
La deputaţi, cele mai multe luări de cuvânt le-a avut Tudor Ciuhodaru (PC - 108), Valeriu Zgonea (PSD - 105) şi Aura Vasile (PSD - 61), iar 10 deputaţi au fost înregistraţi fără nicio luare de cuvânt, printre care Florin Anghel (PDL), Cătălin Croitoru (PDL) şi Dumitru Boabeş (PSD). AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sesiune consacrată Zilei comemorative a victimelor Holocaustului din România, în această săptămână la Camera Deputaţilor (sinteză) Prezentarea de către premierul Victor Ponta a Acordului de Parteneriat între România şi UE privind mecanismul financiar multianual 2014-2020 şi o sesiune consacrată Zilei comemorative a victimelor Holocaustului din România au constituit principalele momente desfăşurate în plenul Camerei Deputaţilor în...
RETROSPECTIVE 2013 Camera Deputaţilor: 324 de legi adoptate, 9 moţiuni simple respinse La Camera Deputaţilor au fost adoptate în acest an 324 de proiecte legislative, au fost dezbătute 9 moţiuni simple, respinse însă la vot, activitatea acestui for legislativ continuând cu înfiinţarea a două comisii noi, cu modificări semnificative în componenţa grupurilor politice parlamentare, iar cinci...
Doi deputaţi PSD propun ca persoanele cu boli degenerative să nu mai facă evaluări periodice Deputaţii PSD Tamara Ciofu şi Cătălina Ştefănescu au depus miercuri la Parlament o propunere legislativă care va permite persoanelor cu boli degenerative să primească un certificat permanent pentru a putea beneficia de prestaţiile sociale, la fel ca în cazul persoanelor cu handicap irecuperabil.
Camera Deputaţilor: Proiect de lege depus de parlamentarii liberali privind activitatea de prevenţie în sănătate Parlamentarii liberali au depus miercuri la Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care activitatea de prevenţie în sănătate să devină obligatorie prin programe cu finanţare bugetară aprobată de Parlament, bazată pe o strategie naţională pe termen lung.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Parlament: Deputaţii şi senatorii au respins în această săptămână moţiunea de cenzură (sinteză) Moţiunea de cenzură "Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD" a fost respinsă luni de plenul Parlamentului cu 154 voturi pentru, 12 împotrivă şi două anulate.