Cele mai citite
 


Lockerbie: Megrahi în comă şi pe cale de a muri în Libia /CNN/
marţi, 30 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Abdelbaset al-Megrahi, singura persoană condamnată pentru atentatul mortal din 1988 contra unui avion american deasupra Lockerbie, în Scoţia, este "în comă" şi pe cale de a muri în Libia, a declarat duminică CNN.
Canalul de televiziune american a afirmat că l-a descoperit pe acest bărbat, ce suferă de cancer de prostată în fază terminală, în vila sa din Tripoli.

Familia sa are grijă de el. "Noi îi dăm doar oxigen. Nimeni nu ne dă niciun sfat" medical, a explicat fiul său, Khaled.

"Nu există niciun medic. N-avem pe nimeni căruia să îi cerem /ajutor/. Nu avem nicio linie telefonică pentru a apela pe cineva", a mai spus el.

Explozia aparatului PanAm deasupra orăşelului scoţian Lockerbie a ucis 270 de persoane, majoritatea americani, în decembrie 1988, amintesc AP şi AFP.

Abdelbaset al-Megrahi, condamnat în 2001 la închisoare pe viaţă pentru implicarea sa în acest atentat, a fost eliberat pe motive umanitare la 20 august 2009, după ce medicii i-au diagnosticat cancer de prostată în fază terminală, care nu i-ar mai fi lăsat de trăit decât trei luni.

Decizia luată atunci, pe baza unui raport medical, de ministrul scoţian al justiţiei Kenny MacAskill a provocat un val de indignare în rândul familiilor victimelor şi politicienilor dintre care actualul preşedinte american Barack Obama.

Potrivit unui purtător de cuvânt al primului ministru scoţian Alex Salmond, decizia de a-l elibera pe Abdelbaset al-Megrahi a fost luată în bună credinţă şi mai mulţi judecători de rang înalt ai instanţelor americane, britanice şi scoţiene au confirmat-o. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Ioanel Sinescu recomandă screening pentru cancer de prostată în cazul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani Screeningul pentru descoperirea cancerului de prostată ar trebui făcut de orice bărbat care are peste 50 de ani, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, Ioanel Sinescu.
Homosexualii suferă mai multe disfuncţii sexuale din cauza unui medicament împotriva cancerului de prostată Bărbaţii homosexuali bolnavi de cancer de prostată pot suferi de mai multe disfuncţii sexuale ca reacţii secundare după luarea unor medicamente pe bază de bicalutamidă pentru această afecţiune, comparativ cu pacienţii heterosexuali, conform unui studiu realizat de cercetători români şi americani, informează...
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.
Calviţia timpurie, semn de risc de cancer de prostată Oamenii de ştiinţă francezi au descoperit în urma unui studiu că bărbaţii care încep să sufere de calviţie în jurul vârstei de 20 de ani sunt mai predispuşi la cancer de prostată decât ceilalţi, conform unui articol apărut în ultimul număr al revistei Annals of Oncology, citat de site-ul Medpage Today...