Cele mai citite
 


Maraton dedicat adolescenţilor şi adulţilor cu autism din România
marţi, 30 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) şi Houston NPA vor organiza sâmbătă în Parcul Izvor "Maratonul Autismului" la care sunt aşteptaţi să participe toţi pasionaţii sportului în aer liber, copii, tineri şi adulţi.
Potrivit unui comunicat de presă remis luni AGERPRES, "Maratonul Autismului" este primul eveniment organizat în cadrul campaniei naţionale "Omul din spatele autismului" care se desfăşoară în perioada august-decembrie 2011 şi care are ca scop principal informarea opiniei publice cu privire la tulburările din spectrul autist în cazul adolescenţilor şi adulţilor, dar şi strângerea de fonduri necesare pentru construirea unei case familiale în Soveja, judeţul Vrancea, un centru rezidenţial şi de lucru dedicat adolescenţilor şi adulţilor cu autism.
"Organizatorii doresc să atragă atenţia opiniei publice asupra problemelor cu care se confruntă tinerii şi adulţii cu autism, să tragă astfel un semnal de alarmă la complicaţiile şi greutăţile întâmpinate de autişti, viaţa lor fiind un maraton continuu, o cursă lungă cu obstacole, la care societatea civilă nu poate fi indiferentă. Totodată, Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România şi Houston NPA doresc să încurajeze responsabilitatea socială individuală, oferind-le pasionaţilor de alergare oportunitatea de a fi alături de persoanele cu autism, de a fi sensibili la problemele acestora şi de a le purta mesajul mai departe", se arată în comunicatul de presă.
Organizatorii propun participanţilor două trasee: unul pentru copii cu vârsta până în 14 ani de 1 km şi unul pentru adulţi de 3 km.
Startul se va da la ora 10,00 pentru copii şi la ora 11,00 pentru adulţi, iar concurenţii se pot înscrie în ziua evenimentului la standurile amenajate în Parcul Izvor, începând cu ora 8,30. Premiile la maraton sunt asigurate de sponsorii evenimentului.
În parc va amplasată o urnă specială pentru donaţii, suma strânsă fiind folosită la construirea case familiale în Soveja.
Donaţiile se pot face şi în contul ANCAAR: cod fiscal 13342650. IBAN CONT LEI: RO16RNCB0072049714260001 BCR sucursala sector 1 sau IBAN CONT EURO: RO86RNCB0072049714260002 BCR sucursala sector 1. AGERPRES/(AS - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maratonul Autismului, în Parcul Izvor Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) şi Houston NPA îi invită sâmbătă, 3 septembrie, pe toţi pasionaţii sportului în aer liber, copii, tineri şi adulţi, să vină de la ora 10,00 în Parcul Izvor, pentru a alerga alături de persoanele bolnave de autism.
Seminar despre copiii cu autism, de 1 iunie Bucureşti, 2 iun /Agerpres/ - Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) a marcat Ziua Internaţională a Copilului printr-un seminar cu tema 'Copiii cu autism sărbătoresc 1 iunie!', cu scopul de a creşte nivelul de conştientizare în rândul populaţiei referitor la această...
Experţi în tulburările de spectru autist se reunesc în Bucureşti la conferinţa "Pe drumul cunoaşterii în autism" Specialişti în domeniul tulburărilor din spectrul autismului se vor reuni joi şi vineri la Bucureşti la Conferinţa naţională cu participare internaţională 'Pe drumul cunoaşterii în autism', care urmăreşte să prezinte informaţii la zi cu privire la cauzele apariţiei, evoluţia, terapiile, standardele de...
Iaşi: Proiecţii de spot-uri create de studenţi, pentru înfiinţarea unui centru pentru copiii cu autism Masteranzi ai Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, de la Universitatea ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iaşi au lansat, luni, proiectul ''Let's roll!'', care are drept scop crearea unui centru de zi pentru copiii cu autism.
Primul centru de diagnoză precoce şi intervenţie timpurie în autism, deschis în Capitală Primul centru de diagnoză precoce şi intervenţie timpurie în autism din România, care are drept obiectiv creşterea gradului de recuperare a copiilor diagnosticaţi cu autism şi sporirea şanselor acestora pentru integrare socială a fost inaugurat marţi pe strada Delea Nouă.
ANCAAR: Normele privind legea autismului nu respectă drepturile persoanelor cu TSA Bucureşti, 27 ian /Agerpres/ - Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Copiilor şi Adulţilor cu Autism din România (ANCAAR) sunt nemulţumiţi de normele privind Legea autismului.