Cele mai citite
 


Singapore: fostul viceprim-ministru Tony Tan câştigă alegerile prezidenţiale
marţi, 30 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul viceprim-ministru Tony Tan a câştigat cu un foarte mic avans asupra principalului său adversar alegerile prezidenţiale desfăşurate sâmbătă în Singapore, au anunţat duminică responsabili ai operaţiunilor electorale.
Tan, 71 de ani, un veteran al politicii şi bancher, nu a obţinut decât 7.269 de voturi în plus faţă de Tan Cheng Bock, un medic şi concurentul său numărul unu, la peste două milioane de buletine de vot validate.

Tan a obţinut 744.397 de voturi, adică 35% din sufragii, un scor cu mult sub cel de 60% înregistrat în mai la alegerile parlamentare de partidul la putere, Partidul acţiunii populare /PAP/, care cunoaşte un declin de popularitate după ce a guvernat ţara 52 de ani.

"Sunt extrem de fericit că am avut posibilitatea de a servi Singapore şi pe singaporezi încă o dată", a declarat Tan la televiziune, după anunţarea rezultatelor renumărării buletinelor, la care s-a procedat din cauza diferenţei foarte mici între cei doi candidaţi plasaţi în frunte /dintr-un total de patru în cursa pentru preşedinţie/.

În Singapore, preşedintele are drept de veto asupra numirii membrilor cheie ai guvernului şi deciziilor financiare ale statului, aminteşte AFP. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Doi candidaţi admişi, din 73 de participanţi, la un concurs monitorizat video de presă Doar doi dintre cei 73 de candidaţi care au participat la un concurs organizat luni de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia pentru ocuparea a 15 posturi de asistent medical, monitorizat video de presă, au fost declaraţi admişi, urmând să susţină în perioada imediat următoare şi un interviu.
Covasna: Zece candidaţi au intrat în competiţie pentru un loc în Parlament pe listele UDMR Zece membri UDMR vor să candideze pe listele Uniunii pentru un loc în viitorul Parlament în unul dintre cele şase colegii uninominale din judeţul Covasna.
Peste 520 de candidaţi la concursul de intrare în rezidenţiat pe loc şi pe post, la UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş organizează duminică, alături de alte cinci centre universitare din ţară, concursul de intrare în rezidenţiat pe loc şi pe post în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.
Mai mulţi candidaţi la Facultatea de Medicină susţin că grilele de examen sunt greşite Mai mulţi candidaţi care au susţinut examenul de admitere la Facultatea de Medicină din Bucureşti contestă examenul şi spun că grilele au fost greşite.
Concurenţă de 6,2 candidaţi pe un loc la examenul de intrare în rezidenţiat la medicină dentară, la UMF Târgu Mureş Pentru cele 273 de locuri scoase la concurs la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie s-au înscris 567 de candidaţi, concurenţa cea mai mare fiind la medicină dentară, unde...
Peste 4.500 de candidaţi susţin admiterea la UMF; la Medicină - 5,2 candidaţi pe un loc finanţat de la buget Peste 4.500 de candidaţi susţin miercuri examenul de admitere la cele patru facultăţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila".