Cele mai citite
 


Buzău: O treime din şcoli, fără autorizaţie sanitară de funcţionare
miercuri, 31 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar 448 din cele 785 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău sunt autorizate sanitar, dintre acestea 105 primind autorizaţie sanitară în ultimul an.
''89% din unităţile de învăţământ neautorizate se află în mediul urban şi 55% în mediul rural. În ultimul an, la solicitarea beneficiarului, alte 105 unităţi de învăţământ au primit autorizaţie sanitară, dintre care 30 în mediul urban şi 75 în mediul rural'', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, Venera Acsinte.
Potrivit sursei citate, în localităţile fără reţea de apă potabilă s-a găsit soluţia ca elevul să vină cu sticluţa de apă de acasă.
''Este o soluţie de compromis, dar poate este şi un lucru bun, căci aşa elevul învaţă că este responsabil de propria sănătate şi că trebuie să fie prudent cu sine însuşi'', a spus Venera Acsinte. AGERPRES/(A - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Botoşani: Mai puţin de jumătate din şcoli au autorizaţie sanitară de funcţionare Mai puţin de jumătate din unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani sunt autorizate din punct de vedere sanitar, a declarat, joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Dumitriţa Mihailovici.
Galaţi: O treime dintre şcoli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 147 de şcoli dintre cele 447 din judeţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Iaşi: Unităţile şcolare, corigente la capitolul autorizaţie de funcţionare Şcoli care funcţionează în casele localnicilor sau în clădiri improprii sau care necesită reparaţii capitale, şcoli fără apă potabilă sunt doar câteva dintre problemele constatate de membrii unei comisii mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Direcţiei de Sănătate Publică...
Olt: Peste 20% dintre şcolile şi grădiniţele din judeţ nu îndeplinesc condiţiile pentru autorizarea sanitară Peste 20% din şcolile şi grădiniţele din Olt vor funcţiona fără autorizaţie sanitară, potrivit unui raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din judeţ dat publicităţii marţi, în care se menţionează că 62 astfel de unităţi nu au sursă de apă potabilă.
Caraş-Severin: Aproape 60 de unităţi de învăţământ, fără autorizaţii sanitare Aproape 60 de unităţi de învăţământ din judeţul Caraş-Severin vor începe şi în acest an şcoala fără a deţine autorizaţii sanitare de funcţionare.