Cele mai citite
 


Galaţi: Focar de infecţie la secţia de neurochirurgie a Spitalului Judeţean
miercuri, 31 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un focar de infecţie nozocomială cu germenul Acinetobacter, în urma căreia un bărbat a murit iar alţi doi sunt în stare gravă la urgenţe, a fost descoperit la secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
,,Germenul intraspitalicesc Acinetobacter a fost pus în evidenţă în trei cazuri, într-unul într-o infecţie de plagă iar în celelalte în meningite. Infecţia a fost remarcată la un bătrân de 65 ani, din comuna Vânători, cu traumatism cranio-cerebral, care a făcut această suprainfecţie dând în meningită. Analizele pre şi post-operatorii au relevat acest germen Acinetobacter, foarte rezistent la antibiotice, care a mai fost remarcat la încă doi bărbaţi, unul de 31 ani, din Matca, cu traumatism cranio-cerebral şi altul de 58 ani, din Pechea, cu politraumatisme. Amândoi sunt la reanimare şi sunt monitorizaţi', a spus Boldea.
El a precizat că principalele cauze care au dus la apariţia focarului de infecţie sunt existenţa în secţie a instalaţiei de ventilare fără filtre, mutarea ambulatoriului în incinta spitalului, fapt care permite accesul multor persoane din afara spitalului şi deficienţe la blocul operator la sterilizare şi dezinfecţie.
Măsurile urgente care au fost luate s-au rezumat la limitarea numărului de operaţii şi a accesului vizitatorilor în spital.
Boldea a precizat că nu se impune instituirea carantinei. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Încă o victimă a infecţiei intraspitaliceşti de la secţia de neurochirurgie a Spitalului Judeţean Un bărbat de 31 ani, din comuna Matca, judeţul Galaţi, a murit, marţi seara, din cauza unei infecţii intraspitaliceşti, după ce a fost internat la secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi cu politraumatisme rezultate în urma unui accident rutier.
MS a fost informat de prezenţa unui focar de infecţie la Spitalul "Sf Andrei" din Galaţi Ministerul Sănătăţii (MS) a fost informat, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, despre prezenţa unui focar de infecţii nosocomiale la secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi...
Sălaj: Focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean Şase femei, dintre care cinci gravide, au contactat infecţii în cursul unor operaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, fiind diagnosticate cu sindrom meningean sub antibiotico-terapie, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, instituţie ce a realizat deja o...
ANI: Valentin Boldea, fost director executiv al DSP Galaţi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2011-2012 Fostul director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi Valentin Boldea s-a aflat în incompatibilitate între 4 februarie 2011 şi 10 aprilie 2012, când a deţinut în paralel şi funcţia de medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei", a anunţat marţi Agenţia...
Senatorul I. Rotaru: Trebuie sancţionaţi sever cei care se fac vinovaţi în cazul Spitalului Judeţean Galaţi Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că trebuie aplicate sancţiuni severe în cazul celor care se fac vinovaţi de apariţia focarului de infecţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, în urma căruia doi pacienţi au decedat.
Galaţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit clasificare definitivă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au trimis Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi decizia prin care au anunţat că Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Apostol Andrei'' din Galaţi a primit clasificare definitivă, a anunţat, joi, directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.