Cele mai citite
 


Galaţi: Peste 9.000 de persoane la un medic stomatolog, în mediul rural
miercuri, 31 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În mediul rural din judeţul Galaţi, 9.235 de persoane pot apela la serviciile unui medic stomatolog, în timp ce în municipiul Galaţi există un medic stomatolog la 1.299 de locuitori, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Galaţi, dr. Doina Ciocănaru.
Potrivit acesteia, în municipiul Galaţi sunt 300 de medici dentişti la 298.000 de locuitori, pe când în judeţ doar 34 de stomatologi deservesc 267.812 de persoane.
Ciocănaru a spus că în judeţul Galaţi există, în prezent, 301 medici dentişti, unii lucrând şi în oraş, dar şi în cabinetele deschise în mediul rural. 
'Faptul că în oraş avem o acoperire bună este un avantaj pentru pacient. Acesta poate să îşi aleagă medicul atunci când începe un tratament şi îşi poate schimba medicul, dacă nu este mulţumit de serviciile acestuia, ceea ce nu putem spune şi despre situaţia din mediul rural', a afirmat Ciocănaru.
Ea a precizat că numărul mic de dentişti care profesează la ţară este determinat şi de dorinţa celor mai mulţi tineri absolvenţi de Medicină dentară de a lucra într-un cabinet la oraş, până la momentul în care vor deveni ei înşişi independenţi.
'Sigur că tinerii, trăind într-o lume în care progresul în stomatologie este notabil, văd cabinete înfloritoare, îşi doresc acelaşi lucru şi vor să încerce tot ceea ce este nou. Dar în spatele acestor lucruri se ascunde o muncă de o viaţă. Nu trebuie să fii atât de restrictiv încât să nu doreşti să-ţi practici meseria decât în anumite condiţii. De vreme ce ai făcut facultatea din pasiune, nu poţi renunţa la meseria ta doar din motive materiale. În plus, şi noi am lucrat în mediul rural. Făceam naveta, chiar şi atunci când aveam acasă familie şi copii. Este însă normal ca medicul să îşi dorească o casă, o maşină mai bună şi bani pe care să îi investească în propria pregătire', a spus Ciocănaru. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: 84 de medici de familie din mediul rural se implică în proiectul Telemedicina Un număr de 84 de medici de familie din mediul rural, din judeţul Galaţi, dintre cei 107 existenţi, se vor implica în proiectul Telemedicina, finanţat de Ministerul Sănătăţii prin fonduri europene, a declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Ponderea medicilor specialişti în mediul rural, subdimensionată Ponderea medicilor specialişti care au deschis cabinete în mediul rural este subdimensionată, se precizează într-o informare prezentată, marţi, de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Moise, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice...
Galaţi: Deficit de medici de familie în mediul rural În judeţul Galaţi există un deficit de 15 medici de familie în mediul rural, 13 localităţi având nevoie de încă unul sau doi astfel de medici, a declarat, marţi, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Program de medicină la distanţă pentru locuitorii din mediul rural Judeţul Galaţi, alături de judeţele Brăila şi Tulcea, este inclus într-un proiect de implementare a unei reţele de telemedicină în mediul rural, care va deveni funcţional în luna noiembrie, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea.
Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului...
Galaţi: A fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră în judeţ Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o femeie de 56 ani, din mediul rural, cu o infecţie cu virusul AH1PDM09, a declarat marţi, presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea...