Cele mai citite
 


Gorj: CA al Spitalului din Târgu-Jiu analizează demisiile directorilor unităţii
miercuri, 31 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu discută, marţi, într-o şedinţă, eventualitatea acceptării demisiilor managerului unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă, şi a directorului medical, Constantin Pălivan, precum şi revocarea din funcţie a directorului medical al spitalului, Steluţa Udriştoiu.
Preşedintele Consiliului de Administraţie, Valentin Popa, a declarat, marţi, presei, că vor fi luate anumite decizii în legătură cu demisiile depuse de către cei doi directori ai unităţii spitaliceşti, urmând ca acestea să fie înaintate preşedintelui CJ Gorj, Ion Călinoiu.
"În momentul de faţă, avem depuse două documente la Consiliul Judeţean, unul de la managerul spitalului de solicitare a revocării contractului de management prin acordul verbal şi unul de la directorul medical de demisie. Vom discuta în Consiliul de Administraţie şi vom înainte cele două propuneri preşedintelui Consiliului Judeţean care urmează să ia hotărârea definitivă. Cea de-a treia propunere o vizează pe directoarea economică a spitalului, care va fi propusă spre revocare din funcţie", a spus Valentin Popa.
Decizia de depunere a demisiilor celor doi directori ai Spitalului Judeţean de Urgenţă survine la aproape o lună de la decesul unei tinere în vârstă de 17 ani, internată în secţia ORL a unităţii pentru o operaţie de amigdale, dar care a murit după ce una dintre asistentele secţiei i-a făcut o injecţie cu ampicilină.
Rezultatele necropsiei au arătat că tânăra a murit în urma unui infarct miocardic, fiind descoperită şi o pancreatită hemoragică.
Managerul spitalului, Gheorghe Neaţă, a declarat, marţi, că motivele pentru care şi-a înaintat demisia sunt de natură personală, el aşteptând în zilele următoare decizia preşedintelui CJ Gorj.
Potrivit rezultatelor raportului unei comisii din Ministerul Sănătăţii, în urma verificărilor au fost constatate grave deficienţe în ceea ce priveşte gestionarea problemelor organizatorice, dar şi medicale.
Conform raportului, pacienta, care s-a internat în spital prin circuitul de admitere a pacienţilor cronici în vederea unei intervenţii chirurgicale programate, a fost insuficient investigată. Pacientei i s-a prescris medicaţie fără a se respecta protocoalele de Profilaxie antibiotică perioperatorie.
Mai mult, testarea la antibiotic nu a fost documentată şi nu a fost respectat protocolul de resuscitare cardio-respiratorie, acest document nefiind cunoscut de către cadrele medicale care au gestionat cazul. De altfel, spitalul nu are desemnată o echipă de resuscitare cardio-vasculară, aşa cum prevăd protocoalele şi normele legale aflate în vigoare în domeniu, iar unitatea sanitară nu deţine echipament standard pentru resuscitare cardio-pulmonară intraspitalicesc, echipamentele de defibrilare de la nivelul secţiei ATI fiind necorespunzătoare.
Defibrilatorul declarat ca utilizat la caz este deteriorat, neverificat şi nu se regăseşte în contractul de mentenanţă. La data întocmirii raportului nu au fost disponibile rezultatele examinărilor histopatologice şi toxicologice.
Raportul a fost înaintat atât Consiliului Judeţean Gorj, în subordinea căruia se află unitatea spitalicească, precum şi Colegiului Medicilor, pentru investigarea aspectelor medicale şi a unei eventuale culpe medicale, şi Parchetului Gorj. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comisia Ministerului Sănătăţii a descoperit în cazul de la Târgu Jiu grave deficienţe Comisia Ministerului Sănătăţii a descoperit în cazul tinerei de 17 ani care a murit la spitalul din Târgu Jiu grave deficienţe în ceea ce priveşte gestionarea problemelor organizatorice, dar şi medicale, informează un comunicat de presă al MS remis miercuri AGERPRES.
Preşedintele CJ Gorj spune că e posibil să se ajungă şi la demiteri în cazul decesului tinerei de 17 ani Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, miercuri, că vor fi luate măsuri cu cei implicaţi în cazul fetei de 17 ani moartă în Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu, fiind posibil să se ajungă şi la demiterea actualei conduceri a unităţii sanitare.
Preşedintele CJ Gorj va sprijini noua conducere de la Spitalul Judeţean pentru a pune ordine în instituţie Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, vineri, că le acordă noilor directori interimari de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu toată încrederea sa şi tot sprijinul necesar pentru a pune ordine în spital.
Gorj: Tânăra internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean a murit în urma unui infarct miocardic Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Gorj au finalizat autopsia tinerei în vârstă de 17 ani, decedată miercuri dimineaţă în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în urma unei injecţii cu ampicilină, rezultatele indicând faptul că fata a murit în urma unui infarct miocardic.
Gorj: Conducere interimară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a emis, miercuri, o dispoziţie prin care a numit o conducere interimară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, dat fiind că, în urmă cu o zi, directorul medical şi-a depus demisia, iar cel economic a fost propus spre demitere de către Consiliul...
Gorj: Anchetă la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu după ce o tânără internată a murit O tânără de 17 ani, internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a decedat, miercuri dimineaţă, după ce, conform declaraţiilor părinţilor, o asistentă i-ar fi administrat o injecţie cu ampicilină.