Cele mai citite
 


Iaşi: Unităţile şcolare, corigente la capitolul autorizaţie de funcţionare
miercuri, 31 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şcoli care funcţionează în casele localnicilor sau în clădiri improprii sau care necesită reparaţii capitale, şcoli fără apă potabilă sunt doar câteva dintre problemele constatate de membrii unei comisii mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi care au efectuat controale la unităţile de învăţământ din judeţ pentru a evalua stadiul pregătirilor din mediul rural înaintea începerii anului şcolar.
Purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu, a declarat că inspectorii evaluează stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ din mediul rural verificările vizându-le, în principal, pe cele neautorizate.
Conform acestuia, după prima săptămână de verificări, timp în care au fost efectuate 114 controale în unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi, s-a constatat că lucrările de reparaţii curente sunt în derulare în majoritatea şcolilor.
Potrivit sursei citate, comisia care efectuează verificările a mai constatat că sunt şcoli care funcţionează în clădiri improprii, precum sunt casele ţărăneşti şi asta în comunele Ipatele, Popeşti, Ţibana, Şcheia.
Clădiri de şcoli şi grădiniţe necorespunzătoare care necesită reparaţii capitale au fost descoperite în unele sate ale comunelor Gorban, Bohotin, Mogoşeşti, Movileni, Golăeşti.
În urma controalelor, susţine reprezentantul DSP, au fost găsite fântâni necorespunzătoare, fără perimetru de protecţie sau fără acoperiş.
De asemenea, există localităţi în care s-au forat puţuri noi, dar nu sunt finalizate. Totodată, sunt în curs de racordare la reţeaua Apavital unităţile şcolare din comunele Gropniţa, Movileni şi Bohotin.
Reprezentantul DSP Iaşi susţine că la sfârşitul săptămânii viitoare se vor încheia controalele, iar pe baza datelor centralizate se va stabili care şcoli şi grădiniţe vor fi autorizate.
În 2010, au fost controlate 1.009 obiective, dintre care 185 în mediul urban şi 824 în mediul rural, prilej cu care 835 de unităţi şcolare au fost autorizate, iar 174 nu îndeplineau condiţiile de autorizare, neasigurând apă potabilă curentă sau clădirile şi grupurile sanitare nu arătau corespunzător. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: 12 unităţi şcolare, fără sursă de apă potabilă Douăsprezece clădiri ale unităţilor de învăţământ din judeţul Tulcea nu au asigurată apa potabilă, iar alte câteva zeci sunt în curs de implementare a măsurilor impuse de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta în vederea obţinerii autorizaţiilor de la această instituţie.
Mehedinţi: Peste o sută de unităţi şcolare fără autorizaţie de funcţionare Peste o sută de unităţi şcolare din judeţ nu dispun de autorizaţii de funcţionare, a declarat luni pentru AGERPRES inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi, Mirela Pintea Enea.
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Buzău: O treime din şcoli, fără autorizaţie sanitară de funcţionare Doar 448 din cele 785 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău sunt autorizate sanitar, dintre acestea 105 primind autorizaţie sanitară în ultimul an.
Mehedinţi: Peste 60% dintre unităţile şcolare nu deţin autorizaţii sanitare de funcţionare Din numărul total de 235 de unităţi şcolare din judeţul Mehedinţi, 145, ceea ce reprezintă aproximativ 60% din acesta, nu au autorizaţii sanitare de funcţionare din cauza neasigurării condiţiilor obligatorii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean...
Bacău: 11 şcoli au rămas fără autorizaţie de funcţionare pentru nereguli sanitare Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău a retras, temporar, autorizaţiile de funcţionare a 11 unităţi de învăţământ din judeţul Bacău.