Cele mai citite
 


Încă un consumator de etnobotanice, adus la Iaşi pentru îngrijiri medicale
miercuri, 31 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bucureştean de 21 de ani a fost adus, în noaptea de luni spre marţi, la fostul Spital de urgenţe "Sf. Ioan" din Iaşi, pentru a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate după ce a consumat plante etnobotanice.
Dr. Tudor Ciuhodaru, specialist în toxicologie, a declarat, marţi, presei, că tânărul a fost consumator de droguri de mare risc, iar de doi ani a devenit dependent de etnobotanice. Din cauza consumului de droguri, tânărul a dezvoltat multiple complicaţii severe, precum hepatită toxică, tulburări neurologice, respiratorii şi cardiace.
Potrivit medicului, după ce va fi stabilizat la UPU, bucureşteanul va fi transferat la Spitalul de Neuropsihiatrie "Socola" pentru a primi asistenţă de specialitate.
Până acum, personalul medical ieşean a asigurat îngrijiri de specialitate unui număr de 30 de persoane care au venit la Iaşi, din mai multe oraşe ale ţării, după ce au consumat plante etnobotanice, patru dintre acestea fiind din Bucureşti. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Tânăr în stare gravă după ce a fumat 'vise' la preţ redus Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost dus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în noaptea de joi spre vineri, după ce timp de şase luni a fumat produse etnobotanice.
Iaşi: Cadre medicale, agresate de un consumator de plante etnobotanice Iaşi, 20 feb /Agerpres/ - Un bărbat care a fumat produse etnobotanice a sărit la bătaie la personalul medical care încerca să îi salveze viaţa.
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.
Iaşi: Moartea unui consumator de etnobotanice reînvie polemicile ce vizează plimbatul pacienţilor între spitalele ieşene Moartea unui consumator de plante cu efect halucinogen a reaprins spiritele între medici din cauza lipsei în Iaşi, cel mai mare centru universitar medical din estul României, a unui spital care să reunească toate domeniile din sectorul medical.
Iaşi: 30 de tineri ajunşi la spital în ultima lună în urma consumului de plante etnobotanice Plantele etobotanice şi consumul acestora în locul ţigărilor de la tarabă au adus, în doar o lună de zile, în spital, aproape 30 de tineri din Iaşi, susţin medicii.
Iaşi: Medicii de la 'Urgenţe' vor taxă pe viciu pentru importatorii de produse etnobotanice Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi vor iniţierea unui proiect legislativ prin intermediul căruia să fie impusă 'taxa pe viciu' pentru importatorii şi comercianţii de plante cu efecte halucinogen.