Cele mai citite
 


Ladislau Ritli: Elaborarea bugetului sectorului sanitar va ţine cont de orientarea spre asistenţa primară
miercuri, 31 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elaborarea bugetului sectorului sanitar pentru 2012 va ţine cont de orientarea sistemului spre asistenţa primară şi cea acordată în mediul rural, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli.
'Avem un sistem centrat pe internarea continuă în spital şi o subfinanţare a serviciilor acordate de medicii de familie şi cei care funcţionează în mediul rural. Suntem în faza de analiză a unui sistem prin care să orientăm fondurile către spitalizarea de zi şi ambulatoriu. De asemenea, vom analiza împreună cu reprezentanţii CNAS posibilitatea de a creşte procentul de finanţare pentru asistenţa medicală primară anul viitor', a afirmat demnitarul.
Ritli a mai subliniat că Ministerul Sănătăţii îşi propune dezvoltarea unor programe comune cu autorităţile locale pentru îmbunătăţirea şi dezvoltarea reţelelor de medicină şcolară, asistenţă comunitară şi unităţi medico-sociale.
Totodată, Ministerul Sănătăţii, antrenând comisiile de specialitate, va analiza sistemul de îngrijiri din perspectiva reţelelor de specialitate (oncologie, pediatrie etc).
În următoarele 4 luni, Ministerul Sănătăţii va regrupa şi restrânge programele naţionale de sănătate în acord cu nevoile populaţiei, astfel se propune demararea programului de screening a cancerului de col uterin şi extinderea programului de screening neonatal. De asemenea, va începe un program de supraveghere a gravidei şi sugarului.
'În perioada următoare, vom pune accent pe prevenţie. Vrem să începem o campanie de conştientizare a populaţiei asupra importanţei screeningului de col uterin. Dorim să implicăm autorităţile locale în dezvoltarea de programe de sănătate care să ţină cont de specificul medical al zonei', a spus Ritli Ladislau. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Screening naţional pentru cancerul de col uterin, program al Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, că în domeniul asistenţei medicale preventive, pentru prima dată în sistemul sanitar s-a făcut primul pas pentru un screening naţional pentru depistarea cancerului de col uterin.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului...
Horia Teodorescu, candidat USL la şefia CJ Tulcea: Am să încerc ca în comune să fie asigurată asistenţa medicală primară(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, deputatul Horia Teodorescu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul în care va câştiga competiţia electorală, îmbunătăţirea infrastructurii din mediul rural va fi o prioritate şi în aproape doi ani în toate comunele din judeţ...
CNAS modifică criteriile de încadrare a cabinetelor medicale din rural Bucureşti, 8 dec /Agerpres/ - Un proiect de ordin privind modificarea criteriilor de încadrare a cabinetelor medicale din asistenţa medicală primară şi din ambulatoriul de specialitate din mediul rural, în funcţie de condiţiile în care se desfăşoară activitatea acestora, este postat pe site-ul Casa Naţională...