Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii va continua reducerea numărului de paturi din spitale
miercuri, 31 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că România are un număr ridicat de paturi de spital (şase pe mia de locuitori) faţă de alte ţări şi că se va continua reducerea până se va ajunge la o medie de 5,2 la mia de locuitori, aceasta însemnând câteva mii la nivel naţional.
Ministrul Sănătăţii consideră că în sistemul sanitar există disfuncţii majore, mai ales din cauza subfinanţării, a lipsei de transparenţă în alocarea fondurilor, dar şi din cauza slabei administrări a acestora şi susţine că este îmbucurător faptul că s-a relansat sistemul de reformă din sistem.
În opina sa, este foarte importantă îmbunătăţirea managementului financiar prin creşterea veniturilor şi utilizarea eficientă a fondurilor, unele dintre măsuri fiind contribuţia pe valoarea medicamentului şi coplata la serviciile sanitare.
Una din priorităţile mandatului său este şi modificarea sferei de cuprindere a pachetului de bază al pacienţilor care, consideră ministrul, este unul "generos". O altă prioritate care va aduce economie, după cum susţine demnitarul, o reprezintă şi informatizarea sistemului naţional prin cardul de sănătate şi fişa electronică care "va elimina fraudele" şi va face o economie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de 1.200 de milioane de lei.
Ministrul Sănătăţii a mai spus, între altele, că încearcă să aducă sistemul spre medicina de familie, astfel încât să fie alocate fonduri de la 7% în prezent, până la 10-12% din fonduri pe acest segment.
Referindu-se la coordonarea CNAS de către Ministerul Sănătăţii, Ladislau Ritli a precizat că aceasta nu este o imixtiune şi că deciziile vor fi luate împreună cu reprezentanţii CNAS.
Ministrul Sănătăţii a declarat că are încredere în personalul din sistemul sanitar şi a susţinut că şi medicii care rămân în ţară sunt medici foarte buni, nu numai cei care pleacă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cardul naţional de sănătate Ministerul Sănătăţii intenţionează să introducă, de la 1 ianuarie 2011, cardul naţional de sănătate, a anunţat, marţi, ministrul sănătăţii, Cseke Attila, într-o conferinţă de presă. El a spus că România este singura ţară din UE care nu are acest card.
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.