Cele mai citite
 


MS a fost informat de prezenţa unui focar de infecţie la Spitalul "Sf Andrei" din Galaţi
miercuri, 31 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) a fost informat, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, despre prezenţa unui focar de infecţii nosocomiale la secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi, informează un comunicat remis AGERPRES.
Conform informaţiilor primite, este vorba despre infectarea a trei pacienţi cu Acinetobacter dintre care unul este în stare bună, un alt pacient se află în stare critică la secţia ATI a unităţii sanitare gălăţene, iar cel de-al treilea a murit în 25 august 2011.
Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Galaţi a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz şi a luat toate măsurile necesare pentru controlul focarului, precizează comunicatul.
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a solicitat demararea unei anchete suplimentare din partea Ministerului Sănătăţii. Astfel, o echipă de control a ministerului se va deplasa la Galaţi unde va evalua situaţia de la secţia unităţii sanitare. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă după decesul unui pacient Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-a autosesizat şi a declanşat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă în urma decesului unei persoane operate în unitatea sanitară de unde ar fi contactat o infecţie intraspitalicească.
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
Vaslui: Posibil focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a declanşat o anchetă epidemiologică după ce doi pacienţi internaţi în Secţia Chirurgie a unităţii medicale s-au îmbolnăvit, medicii suspectând existenţa unui focar de infecţii nosocomiale.
Sălaj: Focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean Şase femei, dintre care cinci gravide, au contactat infecţii în cursul unor operaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, fiind diagnosticate cu sindrom meningean sub antibiotico-terapie, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, instituţie ce a realizat deja o...
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf.Apostol Andrei' din Galaţi au fost depistate multe deficienţe de management Raportul de control al Comisiei Ministerului Sănătăţii (MS) evidenţiază că la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ''Sf.Apostol Andrei'' din Galaţi au fost depistate mai multe deficienţe în ceea ce priveşte managementul unităţii sanitare, dar şi a respectării prevederilor legislative privind prevenirea...
Anchetă a DSP Vâlcea în cazul apariţiei unui focar de hepatită A la liceul din Horezu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a început luni o anchetă epidemiologică, în urma apariţiei unui focar de infecţie cu hepatita virală de tip A, în oraşul Horezu, a declarat pentru AGERPRES, dr. Luminiţa Apostolescu, şefa DSP Vâlcea.