Cele mai citite
 


Schimbările climatice vor avea efecte asupra sănătăţii mentale a oamenilor (studiu)
miercuri, 31 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Pediatrie, Depresia
 

Stres la adulţi şi nelinişte la copii - sunt efectele pe care le-ar putea avea schimbările climatice asupra sănătăţii mentale a oamenilor, apreciază un studiu publicat luni de un institut de cercetări australian, care consideră că problema este destul de puţin studiată, relatează 7sur7.be.

'Pagubele produse de schimbările climatice nu sunt doar fizice. Trecutul apropiat demonstrează că evenimentele climatice extreme produc şi riscuri serioase pentru sănătatea publică, incluzând sănătatea mentală şi starea bună a comunităţilor', afirmă studiul realizat de Institutul pentru Climă din Australia.

În lumina episoadelor climatice - secetă, inundaţii - prin care au trecut în ultimii ani unele regiuni australiene, studiul constată că 'tulburările şi suferinţa provocate de un eveniment extrem pot persista de-a lungul anilor'. O parte semnificativă din populaţia afectată de astfel de episoade, până la o persoană din cinci, va fi stresată, tulburată emoţional şi disperată, este de părere Institutul pentru Climă.

După evenimente climatice extreme poate apărea abuzul de alcool, unele studii stabilind chiar o legătură între valurile de căldură şi secetă şi rate mai ridicate de sinucidere. Copiii sunt cei mai vulnerabili la anxietatea şi nesiguranţa provocate de neputinţa adulţilor de a lupta împotriva schimbărilor climatice.

Multe studii vorbesc despre consecinţele economice care pot apărea ca urmare a schimbării climei, dar mai puţin despre 'efectele asupra bunei stări şi sănătăţii oamenilor', arată Tony McMichael, profesor de sănătate publică la Australian National University. 'Este o problemă pe care trebuie să ne concentrăm, altfel se va limita viziunea noastră asupra ceea ce se poate întâmpla în viitor şi a necesităţii unei acţiuni eficiente şi urgente', a adăugat el la începutul studiului care, consideră el, 'ne va ajuta să înţelegem +componenta umană+ a schimbării climei'.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Expansiunea bolilor psihice este legată de schimbările climatice Numărul de îmbolnăviri psihice va creşte din cauza schimbărilor climatice, notează The Sydney Morning Herald, citând raportul elaborat de Climate Institut, intitulat 'Climatul suferinţei: adevăratul preţ al vieţii în condiţiile inacţiunii faţă de schimbările climatice'.
Femeile care suferă de stres post-traumatic au un risc crescut de diabet (studiu) Femeile care suferă de stres post-traumatic riscă de aproape două ori mai mult să facă diabet decât cele care nu sunt afectate de această tulburare, se arată într-un vast studiu american publicat miercuri şi preluat de AFP.
Lupta împotriva schimbărilor climatice şi grija pentru sănătatea publică merg mână în mână Schimbările climatice vor avea un impact asupra sănătăţii sub aspectul paludismului, al holerei sau al valurilor de căldură, dar multe dintre aceste probleme sanitare ar putea fi evitate sau reduse la minimum prin opţiuni adecvate în lupta împotriva încălzirii climei - notează miercuri AFP.
Sondaj IRES: Românii se tem de război şi de criza economică şi văd în corupţie cea mai mare problemă România este percepută de locuitorii săi ca fiind o ţară nesigură, care pe termen scurt se confruntă cu riscul unui război, iar pe termen mediu şi lung, cu cel al unei crize economice cronicizate, relevă rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES)...
Primul studiu care evaluează serviciile medicale pentru persoanele cu consum problematic de alcool Primul studiu naţional ce evaluează serviciile medicale specializate adresate persoanelor cu consum problematic de alcool evidenţiază nevoia de servicii medicale şi sociale specializate pentru acest grup la risc.
Schimbările climatice ar putea favoriza instalarea febrei dengue în Europa Febra dengue ar putea ajunge în cunoscute destinaţii turistice din Europa dacă schimbările climatice vor continua conform estimărilor din prezent, susţine un studiu publicat în revista BMC Public Health, preluat vineri de cotidianul spaniol La Vanguardia.