Cele mai citite
 


Taxele clawback şi payback vor intra în vigoare la începutul lunii septembrie
miercuri, 31 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele două taxe - clawback şi payback - vor intra în vigoare la începutul lunii septembrie, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul sănătăţii, Ladislau Ritli.
"Taxele clawback şi payback sunt complementare. Dacă nu intră în vigoare de la 1 septembrie, vor intra în vigoare în primele zile ale acestei luni", a spus ministrul.
Potrivit acestuia, taxa clawback are efect reglator pentru a nu fi depăşite anumite limite şi de limitare a consumului de medicamente în timp ce taxa payback e aducătoare de venituri, pacientul netrebuind să plătească, ci doar producătorul.
Ladislau Ritli a afirmat că producătorii de medicamente ar putea fi plătiţi prin taxa payback în funcţie de 5-15%, iar prin taxa clawback, numai dacă se depăşeşte o anumită limită, aceasta urmând a fi "diferenţiată".
"Genericele conţin aceaşi substanţă şi au acelaşi efect terapeutic. Pacienţii nu vor fi afectaţi", a spus demnitarul.
Reprezentantul Ministerului Sănătăţii se aşteaptă ca prin taxa clawback să se facă o economie de 10-20% faţă de consumul din anul 2009, care a fost luat ca reper al consumului de medicamente.
Referindu-se la taxa de fast-food, ministrul sănătăţii a spus că nu este exclus ca aceasta să fie reluată, dar într-o altă formă. AGERPRES/(A-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli: Dialogul cu producătorii de medicamente continuă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii se întâlnesc, marţi după-amiază, la Palatul Parlamentului cu producătorii de medicamente, la întâlnire urmând să participe şi directorul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Lucian Duţă.
Ladislau Ritli: Nu a fost o criză de opioide, ci au fost disfuncţionalităţi Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu a fost vorba despre o criză de un anumit tip de morfină, ci de disfuncţionalităţi.
Nicolăescu, despre taxa clawback: Până la sfârşitul anului ar trebui să avem forma unui proiect de lege Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat luni că până la finalul lunii decembrie va exista un proiect de lege în ceea ce priveşte taxa clawback.
Ministrul Ritli: Aducem în Guvern săptămâna viitoare taxa clawback şi alocarea a 150 de milioane de lei sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, miercuri, că săptămâna viitoare va aduce în discuţia Guvernului actele normative privind taxa clawback aplicată producătorilor de medicamente, precum şi dislocarea din Fondul de rezervă la dispoziţia Executivului a 150 de milioane de lei pentru programele...
APMGR consideră că taxa clawback nu poate fi o soluţie pentru finanţarea introducerii de noi medicamemte Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) consideră că taxa clawback nu poate fi o soluţie pentru finanţarea introducerii de noi medicamente în sistemul de decontare, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.
APMGR: Producătorii de medicamente generice vor plăti o taxă clawback redusă Directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de medicamente Generice din România (APMGR), Laurenţiu Mihai, a declarat joi, pentru AGERPRES, că modificarea taxei clawback constă în aceea că producătorii de medicamente generice vor plăti o taxă clawback redusă.