Cele mai citite
 


Zahărul, la originea îmbătrânirii organismului uman (experţi nutriţionişti)
miercuri, 31 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zahărul rafinat nu doar măreşte talia şi favorizează apariţia cariilor, ci de asemenea accelerează procesul de îmbătrânire a organismului uman, după cum au demonstrat cercetări recente ale unei echipe de nutriţionişti şi dermatologi australieni, potrivit The Sydney Morning Herald.
Consumul de zahăr, potrivit nutriţionistului Michele Chevalley Hedge, duce la apariţia unor molecule extrem de nocive în organismul uman, cunoscute sub denumirea de produse de glicozilare avansata (AGE) care afectează colagenul şi elastina.

Antioxidanţii, care contribuie la menţinerea aspectului sănătos şi elastic al pielii, se diminuează considerabil în cazul unui consum excesiv de produse cu zahăr.

Mulţi oameni, conform acestuia, nici nu realizează cât zahăr consumă împreună cu pâinea, cerealele de la micul dejun, batoanele de musli, băuturile energizante sau iaurturile cu fructe.

Prin urmare, reducerea consumului de zahăr prin revizuirea regimului alimentar va contribui la o ameliorare vizibilă a aspectului pielii.

Totuşi, în opinia expertului dermatolog din Sydney dr. Phillip Artemi, dacă ar fi de comparat factorii cei mai nocivi pentru starea pielii pe primul loc ar trebui plasate razele solare şi nu zahărul.

Referitor la zahăr, şi geneticienii australieni consideră că reducerea cantităţii de zahăr din consumul zilnic s-ar reflecta imediat la nivelul întregului organism, dar atenţionează doamnele să nu se aştepte la minuni: ridurile nu vor dispărea peste noapte nici chiar dacă vor renunţa un timp la zahăr.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Excesul de zahăr, ce caracterizează regimul alimentar occidental , ar favoriza dezvoltarea cancerului la sân Excesul de fructoză, un tip de zahăr de consum curent, ar putea favoriza apariţia şi dezvoltarea cancerului la sân, potrivit unui studiu desfăşurat pe şoareci. O echipă de cercetători de la MD Anderson Cancer Center, centrul de cercetări în cancerologie al Universităţii Texas, a arătat că fructoza contribuie...
Cum iti influenteaza dieta alimentara modul in care dormi Se stie ca prea putin somn are impact asupra obiceiurilor alimentare, asupra apetitului, castigului in greutate si asupra altor functii metabolice, dar se stie prea putin despre modul in care diferitele diete joaca un rol in ce priveste cat de bine dormi. Un nou studiu a evaluat dietele si tiparele...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI / Nicolae Hâncu: Micul dejun - unul dintre cele mai simple şi eficiente moduri de a mânca sănătos O viaţă sănătoasă înseamnă înainte de toate o alimentaţie sănătoasă, însă pentru a realiza acest lucru trebuie să se ţină cont de cele trei mese principale ale zilei, dintre care cea mai importantă e micul dejun, spun specialiştii nutriţionişti.
Omleta, micul dejun ideal (nutriţionişti englezi) Londra, 28 feb /Agerpres/ - Consumul regulat de anumite alimente dimineaţa oferă energie pentru întreaga zi şi ajută, totodată, la menţinerea sănătăţii. Experţi nutriţionişti londonezi consideră că omleta ar reprezenta micul dejun ideal, potrivit Daily Mail.
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...
Reducerea timp de nouă zile a zahărului consumat de copii obezi le-a îmbunătăţit starea de sănătate Un grup de nutriţionişti a eliminat, timp de nouă zile, zahărul adăugat din alimentaţia unor copii obezi, iar rezultatul a fost evident: au scăzut semnificativ nivelul de colesterol şi tensiunea arterială, conform unui studiu apărut în publicaţia Obesity şi preluat joi de slate.fr.