Cele mai citite
 


Argeş: Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, trimis în judecată pentru luare de mită
joi, 1 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Daniel Boda, a fost trimis în judecată, miercuri, pentru luare de mită în formă continuată, într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, medicul Anca Alexandrescu, acuzată de complicitate la dare de mită în formă continuată, şi soţul acesteia, Săndel Alexandrescu, fost administrator al unei societăţi din oraşul Ştefăneşti, cercetat pentru dare de mită în formă continuată.
De asemenea, mai au calitatea de inculpaţi în dosar Raluca Eugenia Neagoe, consilier juridic în cadrul societăţii Ioana Med Farm din Ştefăneşti, acuzată de complicitate la dare de mită în formă continuată, Alexandru Dumitrescu, farmacist primar cu atribuţii de inspector în cadrul ANMDM, acuzat de luare de mită şi fals intelectual, Ioan Sorin Chiroiu, acuzat de dare de mită, Ionuţ Cosmin Banu şi Luiza Adriana Măzgaciu, acuzaţi de mărturie mincinoasă.
Infracţiunile de care sunt acuzaţi inculpaţii au fost săvârşite în urma unui control efectuat de ANMDM la societatea administrată de Săndel Alexandrescu, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori.
"La data de 8 septembrie 2010, la societatea Ioana Med Farm Ştefăneşti, administrată de inculpatul Alexandrescu Săndel, a avut loc o inspecţie inopinată efectuată de angajaţi din cadrul ANMDM, având ca obiect verificarea activităţii de distribuţie de medicamente de uz uman. Deficienţele constate de inspectori au atras amendarea societăţii şi suspendarea autorizaţiei de distribuţie angro. Pentru ca autorizaţia să îi fie restituită, în lipsa remedierii neregulilor, Alexandrescu Săndel împreună cu soţia sa Alexandrescu Anca Elena au decis să remită sume de bani preşedintelui ANMDM", se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.
Şeful ANMDM, Daniel Boda, este acuzat că a primit în două rânduri, pe 10 şi respectiv 21 septembrie 2010, suma totală de 5.000 de euro de la Săndel Alexandrescu, prin intermediul soţiei acestuia, Anca Alexandrescu.
Banii au fost daţi pentru aprobarea efectuării unei noi inspecţii la sediul societăţii din Ştefăneşti, prin care să se constate remedierea deficienţelor, iar ulterior să fie ridicată măsura suspendării activităţii şi să fie restituită autorizaţia de funcţionare.
"La data de 23 septembrie 2010, după efectuarea unei noi inspecţii (...), inculpatul Dumitrescu Alexandru, în calitate de inspector în cadrul ANMDM, a întocmit un raport în care a menţionat, în mod nereal, că deficienţele majore identificate în cursul inspecţiei inopinate din 8 septembrie 2010 au fost remediate. La data de 4 octombrie 2010, inculpatul Dumitrescu Alexandru a primit de la inculpatul Alexandrescu Săndel, prin intermediul inculpatului Chiroiu Ioan Sorin, suma de 2.000 de lei, în baza unei înţelegeri prealabile survenite în perioada desfăşurării controlului", susţin procurorii DNA.
Ulterior, pe baza raportului favorabil întocmit de inspector, preşedintele ANMDM a restituit autorizaţia de funcţionare societăţii Ioana Med Farm din Ştefăneşti.
Ionuţ Cosmin Banu şi Luiza Adriana Mâzgaciu, angajaţi ai firmei din Ştefăneşti, au fost iniţial audiaţi în calitate de martori, dar au fost puşi sub acuzare "după ce au făcut afirmaţii mincinoase ori nu au spus tot ce ştiu referitor la împrejurările relevante asupra cărora au fost întrebaţi de procurori, menţinându-şi aceeaşi atitudine chiar şi după prezentarea materialului de urmărire penală".
Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Argeş. AGERPRES/(AS - George Onea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Fostul şef al ANMDM Daniel Boda a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupţie Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită pe fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Daniel Boda, judecat alături de alţi şapte inculpaţi într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti...
Doi medici psihiatri din Piteşti, trimişi în judecată pentru luare de mită Doi medici psihiatri din Piteşti, Valerian Azamfire şi Eli Morman, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pentru luare de mită, fiind acuzaţi că au cerut bani de la sute de pacienţi, în schimbul eliberării de documente medicale fictive pentru încadrarea în grad de invaliditate...
Secretarul general al Ministerului Sănătăţii, Gheorghe Sârb, trimis în judecată de DNA pentru aranjarea unui concurs Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti au dispus trimiterea în judecată a secretarului general în Ministerul Sănătăţii, Gheorghe Sârb, acuzat de luare de mită în formă continuată şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate...
Argeş:Gheorghe Sârb, fost secretar general al MS, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru corupţie Gheorghe Sârb, fost secretar general al Ministerului Sănătăţii (MS), a fost condamnat marţi de Tribunalul Argeş la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în care au mai fost inculpaţi fostul director executiv...
Fiul analistului Iosif Boda, condamnat definitiv cu suspendare pentru corupţie Daniel Boda, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu suspendare, el fiind acuzat de procurorii DNA că a primit mită 5.000 de euro de la patronul unei societăţi...
DNA: Reprezentantul unei firme, deferit justiţiei pentru că a dat mită unui director al SJU Argeş Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Stelian Pânzaru, reprezentant al SC Pansiprod Medical SRL, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.