Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Peste două treimi din şcolile din judeţ sunt încălzite cu sobe pe lemne
joi, 1 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste două treimi dintre unităţile de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt încălzite cu sobe pe lemne, potrivit datelor prezentate miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, de către inspectorul şcolar general Vasile Marc.
Din totalul de 401 unităţi şcolare, 273 asigură încălzirea pe timpul iernii cu lemne, 114 au încălzire pe gaz, iar 14 beneficiază de încălzire electrică.
Inspectorul şcolar general spune că 95% dintre şcolile care folosesc sobe pe lemne au asigurat stocul de material lemnos pentru perioada iernii, restul urmând să facă acest lucru odată cu începerea noului an şcolar.
În ceea ce priveşte lucrările de igienizare, 70% dintre unităţile de învăţământ bistriţene au finalizat aceste operaţiuni.
Cu toate acestea, 173 de şcoli au primit autorizaţie de funcţionare, 56 sunt în curs de autorizare, iar 172 nu beneficiază de această autorizaţie din partea Direcţiei de Sănătate Publică, cea mai frecventă problemă semnalată fiind lipsa apei potabile. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Lipsa vaccinurilor poate pune probleme de şcolarizare în cazul a peste 2.300 elevi, avertizează DSP Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a făcut miercuri un apel către Inspectoratul Şcolar Judeţean, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural, să informeze şcolile că există probleme în aprovizionarea cu anumite tipuri de vaccinuri obligatorii, motiv pentru care o...
Bistriţa-Năsăud: O treime din unităţile şcolare nu au autorizaţii sanitare de funcţionare O treime din unităţile şcolare din judeţul Bistriţa-Năsăud nu deţin autorizaţii sanitare, cele mai multe funcţionând în mediul rural.
Bistriţa-Năsăud: Aproximativ 140 de şcoli nu au primit avizul sanitar de funcţionare Un număr de 139 de unităţi de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud nu au primit nici în acest an aviz sanitar de funcţionare, numărul lor reprezentând 36% din total.
Bacău: 11 şcoli au rămas fără autorizaţie de funcţionare pentru nereguli sanitare Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău a retras, temporar, autorizaţiile de funcţionare a 11 unităţi de învăţământ din judeţul Bacău.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 30% dintre bistriţenii diagnosticaţi cu pneumonie, internaţi în spital Aproape 30% dintre bistriţenii care au fost diagnosticaţi cu pneumonie în intervalul 28 decembrie - 3 ianuarie au avut nevoie de tratament spitalicesc, potrivit datelor postate vineri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, cei mai afectaţi fiind copiii şi vârstnicii.