Cele mai citite
 


CJ Galaţi va lua măsuri la Spitalul Judeţean, după terminarea anchetelor specializate
joi, 1 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi a cerut managerului Spitalului de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Călina Lazarovici, un raport complet privind situaţia apărută la unitatea medicală aflată în subordinea CJ, în urma apariţiei infecţiei intraspitaliceşti, care a dus la decesul a două persoane, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CJ Galaţi, Daniel Mihalaşcu-Amarie.
''Preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, aşteaptă şi încheierea anchetei declanşate de specialiştii Ministerului Sănătăţii şi raportul complet al acestora, urmând ca plenul CJ Galaţi să fie informat cu privire la constatările echipelor de anchetă. În funcţie de recomandările care vor fi trecute în rapoarte vor fi luate şi măsurile care se impun în astfel de situaţii'', a spus Mihalaşcu.
Infecţia intraspitalicească a fost descoperită la trei pacienţi, dintre care unul a decedat în urmă cu cinci zile, iar al doilea, în cursul nopţii trecute.
Cel de-al treilea pacient are o stare de sănătate bună, dar externarea lui întârzie din cauza respectivei infecţii. Toţi cei trei pacienţi, victime ale unor accidente rutiere, au fost internaţi la Secţia de Neurochirurgie, iar cele două persoane care au şi decedat au fost şi operate.
Atât în secţia de Neurochirurgie, cât şi în blocul operator s-au efectuat deja dezinfecţii, însă se aşteaptă rezultatele probelor prelevate de la cele două subunităţi spitaliceşti. Totodată, accesul vizitatorilor în spital a fost restricţionat, fiind permisă doar intrarea persoanelor cu bilete de internare.
La secţia Neurochirurgie au fost oprite intervenţiile chirugicale la cazurile cronice, iar intervenţiile la cele acute se fac într-o altă sală de operaţie. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: O echipă de la Ministerul Sănătăţii anchetează cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externare O echipă de la Ministerului Sănătăţii a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei Galaţi, unde va efectua o anchetă în cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externarea din maternitatea spitalului.
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi a declanşat miercuri o anchetă internă după ce rudele unui bărbat de 57 ani au reclamat că acesta a murit din cauza unui hematom provocat de o căzătură când a mers la baie, în timp ce era internat la secţia de Oncologie.
Galaţi: Programul de vizite a fost resticţionat la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Programul de vizitare a pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi se restricţionează la două ore, în intervalul orar 15,00-17,00, începând cu 1 martie, a anunţat luni biroul de presă al unităţii sanitare.
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă după decesul unui pacient Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-a autosesizat şi a declanşat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă în urma decesului unei persoane operate în unitatea sanitară de unde ar fi contactat o infecţie intraspitalicească.
Galaţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit clasificare definitivă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au trimis Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi decizia prin care au anunţat că Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Apostol Andrei'' din Galaţi a primit clasificare definitivă, a anunţat, joi, directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.
MS a fost informat de prezenţa unui focar de infecţie la Spitalul "Sf Andrei" din Galaţi Ministerul Sănătăţii (MS) a fost informat, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, despre prezenţa unui focar de infecţii nosocomiale la secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi...