Cele mai citite
 


Covasna: Un şofer de la Ambulanţă, atacat de viespi şi internat în spital
joi, 1 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un şofer de la Serviciul de Ambulanţă Întorsura Buzăului, care se afla în timpul programului de lucru, a fost atacat, marţi seară, de viespi şi a fost internat de urgenţă în spital.
Şeful Ambulanţei Covasna, dr. Tiberiu Poştoacă, a declarat miercuri pentru AGERPRES că întâmplarea s-a petrecut în localitatea Floroaia, în timpul unei intervenţii efectuate la solicitarea unui pacient.
"Ambulanţa a ajuns în jurul orei 9,00 fără un sfert în localitatea Floroaia, era întuneric, iar în momentul în care şoferul a coborât din maşină a fost atacat de viespi. (...) A avut aproximativ 25 de înţepături. Acesta presupune că a trecut cu roata peste vreun cuib de viespi îngropat în pământ, altfel nu-şi explică de ce erau atât de întărâtate", a spus Tiberiu Poştoacă.
El a menţionat că intervenţia de urgenţă a asistentei care se afla în ambulanţă l-a salvat pe bărbat de şocul anafilactic. "Se poate muri şi de la o simplă înţepătură, dar de la 25. Din fericire, medicaţia a fost aplicată la timp, iar colegul nostru a fost externat în această dimineaţă", a mai spus Tiberiu Poştoacă.
Şocul anafilactic este o reacţie alergică foarte gravă, care, dacă nu este tratată foarte rapid, poate duce la moartea pacientului prin insuficienţă respiratorie.
Medicii le recomandă persoanelor care au suferit înţepături de albine sau de viespi să se prezinte de urgenţă la o unitate medicală, iar cei care ştiu că sunt alergici la astfel de înţepături să poarte cu ei un dispozitiv autoinjector cu adrenalină (epinefrina) pentru a evita şocul anafilactic. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Serviciul de Ambulanţă solicită sprijinul medicilor de familie Serviciul de Ambulanţă Covasna se confruntă cu o lipsă acută de medici, iar pentru a putea a asigura liniile de gardă a solicitat sprijinul medicilor de familie, oferindu-se să le plătească orele lucrate.
Reprezentanţi ai Corpului de control al MS, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov O echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de control al Ministerului Sănătăţii şi de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat, miercuri, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pentru a verifica informaţiile cu privire la intervenţia care a avut loc, luni dimineaţă, la artistul...
Bihor: Serviciul de Ambulanţă al Judeţului va avea un sistem de alertă în caz de catastrofe Managerul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Bihor, Gheorghe Pintea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă de bilanţ, că instituţia va implementa în ianuarie un sistem de alertare generală a angajaţilor, numit 'butonul roşu', folosit doar în situaţii de catastrofe sau calamităţi.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Covasna: Ministrul Sănătăţii a vizitat Serviciul de Ambulanţă Covasna Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, care se află într-o vizită de două zile în judeţul Covasna, a vizitat vineri Serviciul de Ambulanţă Covasna şi Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.