Cele mai citite
 


Deficit de personal în spitalele braşovene
joi, 1 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din judeţul Braşov se confruntă cu deficit de personal, începând de la medici şi asistente medicale până la infirmiere.
"Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare din judeţ, la care sunt internate şi persoane din judeţele Harghita şi Covasna, are nevoie, în prezent, de 150 de asistenţi medicali", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, dr. Gabriel Stanciu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, în subordinea căreia se află spitalele din municipiu.
Necesarul normat pentru acest spital este de 849 de asistente medicale, iar în prezent sunt ocupate 699 de posturi.
Situaţia este destul de grea şi la Maternitate, unde există o lipsă de 25 de medici, 79 de infirmiere şi 73 de asistente, iar la Spitalul de Copii - 41 de asistente medicale şi 28 de infirmiere.
Şi Spitalele de Boli Infecţioase, Pneumoftiziologie sau Neurologie se confruntă cu lipsa de personal medical.
Potrivit lui Stanciu, situaţia ar putea fi rezolvată prin modificarea ordonanţei care condiţionează eliberarea a şapte posturi pentru a se putea angaja un salariat, prin exceptarea de la această ordonanţă a personalului medical.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov va scoate la concurs, la începutul lunii octombrie, 15 posturi vacante temporar - 10 pentru asistenţi medicali, 4 infirmiere şi un brancardier.
În subordinea Consiliului Judeţean Braşov se află şase spitale din municipiul reşedinţă de judeţ - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Copii, Spitalul de Boli Infecţioase, Maternitatea, Spitalul de Neurologie şi cel de Pneumoftiziologie. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Lipsă de cadre medicale, aparatură veche şi neperformantă în spitale Lipsă acută de personal medical, aparatură în mare parte veche şi neperformantă, nereguli la instalaţiile de gaz, electrice şi de stingere a incendiilor - aceasta este concluzia unui control efectuat la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă,...
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
Braşov:Datorii de peste 2 milioane de lei către furnizorii de medicamente şi materiale sanitar-farmaceutice Patru dintre cele şase spitale din municipiul Braşov aflate în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) au datorii către furnizorii de medicamente, reactivi şi materiale sanitar farmaceutice de 2,3 milioane de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES dr.Gabriel Stanciu, şeful Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă...
Caraş-Severin: Deficit de 500 de cadre medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa are un deficit de personal de peste 500 de cadre, cele mai multe posturi libere fiind pentru asistenţi medicali, infirmiere şi îngrijitoare.
FOTE 2013: Medici, asistenţi, fizioterapeuţi, farmacişti, echipaje SMURD, salvamontişti, asigură serviciile medicale la competiţie Echipa care va asigura asistenţa medicală la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) este alcătuită din 13 medici, 21 de asistenţi medicali, doi fizioterapeuţi şi 20 de voluntari şi este condusă de dr. Dan Tănase, medic primar ortopedie şi traumatologie la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti...
Braşov: Controale la unităţile sanitare Direcţia de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Consiliului Judeţean, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, vor declanşa, începând de joi, controale la secţiile UPU şi ATI din principalele spitale din Braşov.