Cele mai citite
 


Dr. Carmen Orban: Nu avem infecţie nosocomială şi nu s-a instituit carantină la Institutul Fundeni
joi, 1 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, a declarat, miercuri, că unitatea medicală pe care o conduce nu se confruntă cu o infecţie nosocomială şi că nu s-a instituit carantină.
"Nu avem infecţie nosocomială în Institutul Clinic Fundeni şi nu suntem în carantină", a afirmat Carmen Orban, într-o conferinţă de presă.
Ea a precizat, însă, că la Institutul Fundeni există câteva cazuri de pacienţi cu boală diareică acută, care au fost internaţi în decursul unei luni.
"Ei au apărut progresiv în mai multe locuri. Sunt pacienţi cu boală diareică acută, dar, noi, toate măsurile pe care le-am luat nu le-am luat pentru că avem o infecţie nosocomială în spital, ci pentru că suntem un institut unde adresabilitatea este foarte mare", a explicat managerul Institutului Clinic Fundeni.
Potrivit dr. Orban, numărul de internări se ridică lunar la Fundeni la aproape 7.000 de pacienţi.
"Datorită supraaglomerării în perioada de vară, datorită alimentaţiei pacienţii pot prezenta diaree şi pentru prevenire a infecţiilor nosocomiale am luat aceste măsuri de limitare a internărilor pe anumite secţii unde au fost cazuri de pacienţi cu boală de diaree acută", a spus Carmen Orban.
Ea a subliniat că toate cazurile au fost raportate şi la Institutul Naţional de Sănătate Publică, la Direcţia de Sănătate Publică şi la Ministerul Sănătăţii.
"Am fost în permanentă legătură cu ei. Cu toţii am considerat că nu este o infecţie nosocomială. Noi am fost şi principiul meu este că totul trebuie să fie transparent pentru un tratament corect al bolnavilor. Deci, toate măsurile au fost luate ca să prevenim o infecţie nosocomială", a declarat managerul Institutului Clinic Fundeni. AGERPRES/(A - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La Institutul Fundeni s-a reluat utilizrea metodei TIPS Metoda TIPS (Transjugular Intrahepatic Porto Systemic Shunt - Şunt Transjugular Intrahepatic Porto-Sistemic) a fost reluată la Institutul Clinic Fundeni.
Institutul Fundeni a demarat lucrări de reabilitare şi reamenajare Institutul Clinic Fundeni a demarat marţi lucrări de reamenajare şi reabilitare care vizează mai multe secţii aparţinând clădirii A, căile de acces în institut, aleile şi parcările, compartimentul de primire pacienţi, morga, precum şi înfiinţarea unei săli de aşteptare pentru pacienţi.
Conf.dr.Şerban Bubenek: Comasarea Institutului 'C.C.Iliescu' cu Institutul Fundeni va produce un dezastru managerial Bucureşti, 24 feb /Agerpres/ - Comasarea Institutului de Urgenţă pentru boli cardiovasculare 'Prof. dr. C.C Iliescu' cu Institutul Clinic Fundeni va produce un dezastru managerial pentru ambele instituţii, dublat de desfiinţarea asistenţei de urgenţă cardiovasculară atât medicală, a declarat, joi, managerul...
Irinel Popescu: Chirurgia robotică este chirurgia viitorului Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Robotica aparţine mai degrabă viitorului decât prezentului, de aceea a creat multe controverse, a declarat joi prof. dr. Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, într-o conferinţă de presă prilejuită...
Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy...
Corpul de control al premierului: Suspiciuni că Spitalul de Pediatrie Piteşti a raportat date neadevărate despre infecţiile nosocomiale Reprezentanţii Spitalului de Pediatrie Piteşti au consemnat în Registrul de infecţii nosocomiale, lunar, între 1 ianuarie 2015 - 16 februarie 2016, faptul că nu a fost identificată nicio infecţie nosocomială, fără a exista însă buletine de analiză în acest sens, existând astfel suspiciunea că înregistrările...