Cele mai citite
 


Expansiunea bolilor psihice este legată de schimbările climatice
joi, 1 septembrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul de îmbolnăviri psihice va creşte din cauza schimbărilor climatice, notează The Sydney Morning Herald, citând raportul elaborat de Climate Institut, intitulat 'Climatul suferinţei: adevăratul preţ al vieţii în condiţiile inacţiunii faţă de schimbările climatice'.
În opinia autorilor studiului, pierderea solidarităţii sociale în faţa manifestărilor extreme ale naturii, determinate de schimbările climatice ar putea duce la creşterea numărului de depresii, atacuri de panică, stres posttraumatic şi de dependenţă faţă de substanţe psihoactive. Cel puţin una din cinci persoane care au fost intervievate în timpul studiului a recunoscut că după asemenea calamităţi naturale resimt 'o traumă emoţională, stres şi disperare', notează publicaţia australiană.

În pofida faptului că cicloanele, secetele, incendiile de pădure şi inundaţiile au ajuns o componentă obişnuită a vieţii din Australia, nu există dubii că şi clima de pe acest continent se schimbă, se spune în raport. Condiţiile actuale corespund în totalitate celor mai precise pronosticuri ştiinţifice: pe măsura încălzirii globale, condiţiile de viaţă se apropie tot mai mult de extrem, fapt care angrenează consecinţe pentru sănătatea şi viaţa oamenilor.

Autorii raportului atenţionează că pierderea solidarităţii sociale, determinată de pierderea locului de muncă şi de stabilitatea unui asemenea loc, a devenit o consecinţă a secetei prelungite înregistrate în Australia şi a dus la creşterea cu 8% a numărului de sinucideri în localităţile rurale.

Raportul relevă că după ciclonul Larry /2006/ fiecare al zecelea elev din şcolile primare de pe continent a prezentat simptome de stres posttraumatic.

Potrivit directorului Institutului pentru studierea creierului şi psihicului din cadrul Universităţii din Sydney, Ian Hickie, influenţa schimbărilor climatice asupra solidarităţii sociale a fost multă vreme subapreciată şi este greu s-o repui în drepturi. Hickie a subliniat că schimbările climatice, mai ales fenomenele extreme ale naturii, ar putea deveni, pe viitor, cel mai important factor de influenţă asupra sănătăţii umane.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
de crina calin
S-a pierdut din vedere ca suntem membri ai unei comunitati, ca familia, anturajul format din prieteni, cunostinte care ne ajuta, si pe care ii sprijinim si noi. Pe langa atatea alte cauze ale anxietatii, panicii este si aceasta a unei comunicari deficitare, a individualismului si materialismului exacerbate ce ne-au facut stangaci si, poate, indiferenti.
Sa spargem gheata, indiferenta.
Depresia, anxietatea, panica inseamna teama de nesiguranta existentei, incapacitatea de a gasi solutii proprii dar si incapacitatea institutiilor abilitate de a actiona punand in centru omul cu dificultatile lui. Vorbesc din experienta si durerea acumulate de-a lungul vietii mele si a familiei mele.
In primul rand trebuie lucrat la marile dezechilibre sociale, care au pus o bariera falsa intre "noi" cei avuti si ceilalti care nu pot duce o viata decenta.
Si asta se rezolva cu intelepciune si cu empatie pentru om.
crina calin

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Atacul de panică „Simt că nu mai am aer!” ... „Nu pot să respir!” ... „Parcă am un nod în gât!” ... Şi multe altele sunt plângerile venite din partea persoanelor care vin în psihoterapie acuzând diverse forme de atacuri de panică. Cu toate că atacurile de panică se întind pe durata a numai câteva minute, totusi...
Schimbările climatice vor avea efecte asupra sănătăţii mentale a oamenilor (studiu) Stres la adulţi şi nelinişte la copii - sunt efectele pe care le-ar putea avea schimbările climatice asupra sănătăţii mentale a oamenilor, apreciază un studiu publicat luni de un institut de cercetări australian, care consideră că problema este destul de puţin studiată, relatează 7sur7.be.
Anxietatea sociala si dependenta Imagineaza-ti o camera plina de oameni. Nu cunosti pe nimeni. Incep sa-ti transpire mainile. Inima incepe sa-ti bata mai puternic. Esti cuprins de panica.
REPORTAJ/ Dependenţa de jocuri de noroc, o boală care afectează tot mai multe persoane Dependenţa de jocuri de noroc, o afecţiune cronică, a devenit o problemă pe care o au tot mai multe persoane, fiind afectată sever nu doar viaţa jucătorilor, ci şi cea a familiilor acestora.
Un nou site despre dependenta la locul de munca Castle Craig Hospital a lansat un nou site in limba engleza cu resurse care sa-i ajute pe angajatori si specialistii in Resurse Umane sa rezolve problemele legate de dependenta de alcool si droguri din companii.
Brăila: Trei cazuri de atac de panică, semnalate la 112 în urma cutremurului Trei cazuri de atac de panică au fost semnalate la numărul unic de urgenţă 112 în judeţul Brăila, în urma cutremurului din noaptea de vineri spre sâmbătă, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ştefan Stoian.