Cele mai citite
 


Galaţi: Comisie ministerială la Spitalul Judeţean în cazul infecţiei intraspitaliceşti
joi, 1 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O comisie formată dintr-un reprezentant al Ministerului Sănătăţii şi doi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică Iaşi se află la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi pentru a cerceta cauzele care au condus la apariţia infecţiei nozocomiale cu germenele acinetobacter, care a determinat decesul a doi pacienţi, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Potrivit acestuia, comisia, desemnată printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, îşi va desfăşura activitatea în paralel cu comisia constituită la nivelul DSP Galaţi.
Boldea a mai spus că rezultatele anchetei vor fi cunoscute abia la începutul săptămânii viitoare, după aflarea rezultatelor de laborator la zecile de probe prelevate de la pacienţi, personalul sanitar şi diverse materiale sanitare şi auxiliare.
Infecţia intraspitalicească a fost descoperită la trei pacienţi, dintre care unul a decedat în urmă cu cinci zile, iar al doilea, în cursul nopţii trecute.
Cel de-al treilea pacient are o stare de sănătate bună, dar externarea lui întârzie din cauza infecţiei. Toţi cei trei pacienţi, victime ale unor accidente rutiere, au fost internaţi la Secţia de Neurochirurgie, iar cele două persoane care au şi decedat au fost şi operate.
Atât în secţia de Neurochirurgie, cât şi în blocul operator s-au efectuat deja dezinfecţii, însă se aşteaptă rezultatele probelor prelevate de la cele două subunităţi spitaliceşti. Totodată, accesul vizitatorilor în spital a fost restricţionat, fiind permisă doar intrarea persoanelor cu bilete de internare.
La secţia Neurochirurgie au fost oprite intervenţiile chirugicale la cazurile cronice, iar intervenţiile la cazurile acute se fac într-o altă sală de operaţie. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit clasificare definitivă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au trimis Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi decizia prin care au anunţat că Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Apostol Andrei'' din Galaţi a primit clasificare definitivă, a anunţat, joi, directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.
ANI: Valentin Boldea, fost director executiv al DSP Galaţi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2011-2012 Fostul director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi Valentin Boldea s-a aflat în incompatibilitate între 4 februarie 2011 şi 10 aprilie 2012, când a deţinut în paralel şi funcţia de medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei", a anunţat marţi Agenţia...
Galaţi: Şeful DSP a aflat din presă despre intenţia de desfiinţare a instituţiei Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, a declarat, marţi, că a aflat din presă despre intenţia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, de a desfiinţa DSP-urile şi CJAS-urile.
Galaţi: Mai multe centre de permanenţă şi raţionalizarea numărului de paturi în spitale - priorităţile DSP în 2012 Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că priorităţile în domeniul sănătăţii pe anul 2012 sunt crearea unor noi centre de permanenţă, achiziţionarea de ambulanţe şi raţionalizarea numărului de paturi în spitale.
CJ Galaţi va lua măsuri la Spitalul Judeţean, după terminarea anchetelor specializate Conducerea Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi a cerut managerului Spitalului de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Călina Lazarovici, un raport complet privind situaţia apărută la unitatea medicală aflată în subordinea CJ, în urma apariţiei infecţiei intraspitaliceşti, care a dus la decesul a două persoane,...
Galaţi: Unităţile de transfuzie sanguină de la spitalele de Pediatrie şi CFR nu sunt autorizate Spitalele de Pediatrie şi CFR din Galaţi nu au autorizare din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului pentru unităţile proprii de transfuzie sanguină (UTS), a declarat joi purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Ani Nistor.