Cele mai citite
 


O victimă a accidentului de la Scânteia - în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Iaşi
vineri, 14 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Iaşi, 14 aug /Agerpres/ - Numărul persoanelor decedate, vineri, în accidentul produs în gara Scânteia din judeţul Iaşi a ajuns la 11, între care şi un copil, a declarat, pentru AGERPRES, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Potrivit acestuia, o femeie este, în prezent, resuscitată, făcându-se eforturi pentru salvarea ei, iar alţi patru răniţi se află pe drum spre spital pentru intervenţii neurochirurgicale sau ortopedice.

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost dus în stare gravă la Spitalul de Urgenţă "Sf. Ioan" din Iaşi.

Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor, a precizat că tânărul a ajuns "în şoc, cu traumatism cranio-facial, traumatism toraco-abdominal, multiple fracturi, dintre care cel puţin una deschisă".

"Pacientul este în curs de stabilizare şi evaluare de către echipa noastră formată din chirurgi de urgenţă, ortoped traumatolog, medici de urgenţă şi reanimatori. Pe măsură ce pacientul se va stabiliza, el va fi dus la Terapie intensivă", a declarat Ciuhodaru, care a adăugat că "dată fiind severitatea leziunilor, prognosticul rămâne rezervat".

Potrivit şefului UPU, o altă victimă a accidentului va ajunge la neuro-chirurgie, iar alt rănit la Spitalul "Sfântul Spiridon". "Din ce mi-au comunicat medicii de la ambulanţă, mai sunt şase sau şapte pacienţi, cu leziuni mai puţin importante", a spus Ciuhodaru.

Vineri, în jurul orei 14,00, un tren s-a ciocnit cu un microbuz în apropiere de comuna Scânteia.

La faţa locului s-au deplasat echipaje ale SMURD, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, o maşină de descarcerare şi o maşină de pompieri, fiind raportate la Dispeceratul ISU şi alte victime ale accidentului.

Din informaţiile preliminare deţinute de poliţişti, şoferul microbuzului nu a respectat semnalele acustice de la trecerea peste calea ferată. El a fost rănit şi transportat la spital. În microbuz erau 16 persoane care se deplasau spre comuna Scânteia. AGERPRES/(Cornelia Stanciu, Cristian Lupaşcu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comisia pentru Ortopedie Pediatrică din MS, nefuncţională Preşedintele Societăţii Române de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică (SROTP), prof. dr. Dan Goţia, şi fondatorul acestei societăţi, prof. dr. Mihai Jianu, şeful Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti, au reclamat, joi, la Târgu Mureş, lipsa de interes...
Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat în Capitală Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat miercuri în Bucureşti de MedLife.
Timişoara va găzdui Congresul Naţional de Ortopedie şi Traumatologie, cu peste 600 de specialişti din întreaga lume Cea de-a XIV-a ediţie a Congresului Naţional de Ortopedie şi Traumatologie, care se va desfăşura la Timişoara, sub înaltul patronaj al Academiei Române, în perioada 19-21 octombrie, va reuni peste 600 de participanţi, specialişti ortopezi şi chirurgi din întreaga lume, acesta fiind cel mai important...
Ultimul stagiu al unui proiect POSDRU în specialitatea ortopedie şi traumatologie pediatrică debutează în septembrie la "Marie Curie" Ultimul stagiu de pregătire al unui proiect de consiliere, orientare profesională şi efectuarea de stagii de practică în ortopedia şi traumatologia pediatrică, care se desfăşoară la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Marie Curie", va începe pe 7 septembrie, în cadrul acestuia urmând să fie pregătiţi...
România, loc fruntaş la numărul celor cu deformări ale coloanei Preşedintele fondator al Societăţii Române de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică - SROTP, prof. dr. Mihai Jianu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că România ocupă un loc fruntaş, dacă nu chiar primul, la numărul de deformări ale coloanei vertebrale, cum sunt şi...
Suceava: Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean acreditată pentru prelevarea de ţesut osos şi ligamentar Secţia de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a fost acreditată în acest an, de Agenţia Naţională de Transplant să efectueze prelevare de ţesut osos şi ligamentar, dar să şi utilizeze grefă osteo-ligamentară, a declarat presei şeful acestei secţii, medicul...