Cele mai citite
 


Galaţi: Încă o victimă a infecţiei intraspitaliceşti de la secţia de neurochirurgie a Spitalului Judeţean
joi, 1 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 31 ani, din comuna Matca, judeţul Galaţi, a murit, marţi seara, din cauza unei infecţii intraspitaliceşti, după ce a fost internat la secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi cu politraumatisme rezultate în urma unui accident rutier.
Din cauza focarului de infecţie nozocomială cu germenul Acinetobacter de la secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi a mai murit un bărbat de 65 de ani din comuna Vânători, în urmă cu cinci zile, iar un altul, de 58 ani, din comuna Pechea, este internat în stare gravă la Terapie Intensivă.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că încă nu a fost descoperită cauza focarului de infecţie, dar se pare că aceasta ar proveni de la lipsa filtrelor de la instalaţiile de ventilaţie din blocul operator.
Boldea a spus că este aşteptată o comisie de anchetă de la Ministerul Sănătăţii. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ArcelorMittal Galaţi a donat echipamente medicale de ultimă generaţie Spitalului Judeţean de Urgenţă Producătorul de oţel ArcelorMittal Galaţi a donat echipamente medicale de ultimă generaţie pentru trei secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din municipiu, a anunţat miercuri directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu.
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă după decesul unui pacient Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-a autosesizat şi a declanşat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă în urma decesului unei persoane operate în unitatea sanitară de unde ar fi contactat o infecţie intraspitalicească.
Galaţi: Focar de infecţie la secţia de neurochirurgie a Spitalului Judeţean Un focar de infecţie nozocomială cu germenul Acinetobacter, în urma căreia un bărbat a murit iar alţi doi sunt în stare gravă la urgenţe, a fost descoperit la secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi...
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean într-un nou caz în care este afectată sănătatea unui bebeluş Galaţi, 6 nov /Agerpres/- O echipă a Ministerul Sănătăţii dar şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi anchetează un nou caz în care în care a fost implicat un bebeluş, după ce, pe 31 octombrie, un alt nou născut murea la doar câteva ore de la externarea din maternitatea unităţii sanitare...
Galaţi: Accident rutier cu patru răniţi Patru tineri din comuna gălăţeană Nicoreşti au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, în urma unui accident rutier petrecut pe raza localităţii şi produs de un şofer băut, se arată într-un comunicat de presă transmis joi AGERPRES, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi.
Galaţi: 25 de posturi de medici rezidenţi scoase la concurs Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, a anunţat, luni, că în judeţul Galaţi vor fi scoase la concurs 25 de locuri pentru absolvenţii facultăţilor de medicină, care vor susţine examenul de rezidenţiat în luna noiembrie.