Cele mai citite
 


Gorj: Conducere interimară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu
joi, 1 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a emis, miercuri, o dispoziţie prin care a numit o conducere interimară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, dat fiind că, în urmă cu o zi, directorul medical şi-a depus demisia, iar cel economic a fost propus spre demitere de către Consiliul de Administraţie al unităţii spitaliceşti.
Potrivit şefului Serviciului de Resurse Umane din cadrul CJ Gorj, Lidia Slivilescu, în dispoziţia emisă de Ion Călinoiu sunt precizate doar numele viitorului director medical, celui al directorului economic şi al directorului de îngrijiri medicale, numirea viitorului manager urmând să aibă loc în zilele ce vin.
"Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a emis astăzi (miercuri - n.r.) dispoziţia pentru stabilirea unor măsuri privind funcţionarea comitetului director interimar al unităţii sanitare publice Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Noul comitet director interimar are următoarea componenţă - director medical Căliman Eugenia, director financiar Vienescu Dumitru şi director de îngrijiri medicale, asistent Maria Gridan. Propunerile au fost făcute în rapoartele emise de comisia care a procedat la verificarea activităţii spitalului, comisie desemnată tot de preşedintele CJ, şi au fost avute în vedere raportul transmis de Ministerul Sănătăţii şi de procesul verbal din data de 30 august încheiat cu ocazia şedinţei CA al Spitalului Judeţean. În ceea ce priveşte numirea unui nou manager, aceasta va fi făcută în perioada imediat următoare", a precizat Lidia Slivilescu.
Toate persoanele numite prin dispoziţia emisă miercuri provin din interiorul spitalului Târgu-Jiu, directorul de îngrijiri medicale ocupând acest post şi anterior, Maria Gridan fiind aşadar menţinută pe funcţie.
Marţi, Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean a acceptat demisiile managerului unităţii, Gheorghe Neaţă, şi directorului medical, Constantin Pălivan, preşedintele CA afirmând că va fi pusă în discuţie şi demiterea directorului medical, Steluţa Udriştoiu, având în vedere că aceasta nu şi-a prezentat demisia odată cu ceilalţi membri din conducerea spitalului.
Demisiile directorilor unităţii vin la aproape o lună de la decesul unei tinere de 17 ani, internată în secţia ORL a spitalului pentru o operaţie de amigdale, dar care a murit după ce una dintre asistentele secţiei i-a făcut o injecţie cu ampicilină. Rezultatele necropsiei au arătat că tânăra a murit în urma unui infarct miocardic, fiind descoperită şi o pancreatită acută.
Un raport întocmit de o comisie din Ministerul Sănătăţii în urma verificărilor efectuate la Spitalul Judeţean Tg. Jiu a scos la iveală mai multe nereguli atât în activitatea organizatorică a unităţii, cât şi în actul medical. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJ Gorj va sprijini noua conducere de la Spitalul Judeţean pentru a pune ordine în instituţie Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, vineri, că le acordă noilor directori interimari de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu toată încrederea sa şi tot sprijinul necesar pentru a pune ordine în spital.
Gorj: Conducerea Spitalului Judeţean Tg. Jiu nu a luat deocamdată măsuri în cazul tinerei decedate La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu nu au fost luate măsuri, până în prezent, în cazul tinerei de 17 ani, internată în urmă cu aproximativ o săptămână pentru o operaţie de amigale şi polipi şi decedată după o injecţie cu ampicilină, conducerea unităţii aşteptând rezultatele testelor de la Institutul...
Gorj: Noi audieri în dosarul angajărilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu Audierile în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au fost reluate joi, când au fost chemaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj fostul manager al unităţii, Vasile Stănculete, dar şi directoarele de la Resurse Umane şi Îngrijiri Medicale.
Gorj: CA al Spitalului din Târgu-Jiu analizează demisiile directorilor unităţii Membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu discută, marţi, într-o şedinţă, eventualitatea acceptării demisiilor managerului unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă, şi a directorului medical, Constantin Pălivan, precum şi revocarea din funcţie a directorului medical...
Gorj: Patru membri ai Comitetului Director al Spitalului Judeţean au fost înlocuiţi din funcţii Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are, începând de luni, patru noi directori interimari în cadrul Comitetului Director, decizia schimbării şefilor precedenţi fiind luată de managerul interimar, Tiberiu Tătaru, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, instituţie în a cărei subordine...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu scoate la concurs peste 20 de posturi Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va scoate la concurs, în luna ianuarie a anului viitor, 22 de posturi, cele mai multe fiind de medic la diferite secţii ale unităţii, a declarat marţi şeful Serviciului Resurse Umane din cadrul instituţiei, Dumitru Vienescu.