Cele mai citite
 


Imersiunea în Marea Moartă ameliorează starea de sănătate în caz de diabet
joi, 1 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Boli de nutritie
 

Oamenii de ştiinţă din Israel au stabilit că imersiunile de scurtă durată în Marea Moartă pot ameliora starea de sănătate a persoanelor suferinde de diabet zaharat, relatează miercuri portalul israelian MigNews.

Experienţele au arătat că o imersiune de 20 de minute în apele Mării Moarte duce la o scădere cu 13,5% a nivelului de glucoză în sânge. Nivelul de glucoză se reduce cu până la 20 procente în cazul în care imersiunea se prelungeşte pe durata a 40 de minute.

În cadrul acestor experimente, cercetătorii israelieni au constatat că în cazul acestor imersiuni nu se modifică totuşi nivelul de cortizon şi insulină din sânge.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă subliniază că sunt doar în faza iniţială a cercetărilor şi a trage concluzii definitive în această privinţă este prematur.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MSD lansează JANUMET® pe piaţa din România, pentru pacienţii cu diabet zaharat tip 2 al căror control glicemic nu este adecvat Produsul poate fi utilizat alături de o dietă echilibrată și de exerciții fizice regulate Compania Merck Sharpe and Dohme, cunoscută ca Merck în Statele Unite şi Canada şi ca MSD în restul lumii, lansează JANUMET® în România, un produs inovator în tratarea diabetului zaharat tip 2. JANUMET® este o combinatie fixă între două substanțe: metformin și sitagliptin și poate fi utilizat, alături...
Pacienţii români cu diabet vor avea acces la un tip de insulină de ultimă generaţie, compensat 100% Pacienţii cu diabet vor avea acces la un nou tip de insulină de ultimă generaţie, România făcând astfel parte din primul val de ţări europene care introduc un astfel de tratament.
Ingrijirea copiilor care sufera de diabet zaharat de tip II Pana nu demult, Romania se lauda a fi printre statele europene cu cel mai mic numar de copii care sufera de diabet zaharat, insa aceasta boala a devenit in ultimii ani o problema din ce in ce mai des intalnita si la noi in tara.
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...
Vaccinul contra diabetului de tip 1 ar putea deveni realitate Mari speranţe pentru pacienţii care suferă de diabet zaharat de tip 1 sunt oferite de intrarea în faza a II-a a studiului clinic a unui vaccin a cărui eficienţă a fost testată pe şoareci cu acceptul US Food and Drug Administration, informează dailytimesgazette.com.
Echilibrul glucozei – cheia unei diete de succes Primele semne care indica un dezechilibru la nivelul celulelor sunt fluctuatiile glicemiei si apetitul crescut pentru dulciuri. Glicemia nu este o boala, ci un semnal de boala care indica nivelul glucozei in sange, iar glucoza este responsabila pentru energia organismului. Nivelul normal...