Cele mai citite
 


Numărul deceselor la nou-născuţi este în scădere la nivel mondial (OMS)
joi, 1 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rata mortalităţii la nou-născuţii cu vârsta sub o lună a scăzut la nivel mondial, indică un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) dat publicităţii marţi, preluat de AFP.
Progresele sunt însă prea lente, iar întârzierea este semnificativă în Africa. Ţările în curs de dezvoltare însumează 99 la sută din decesele nou-născuţilor.
Numărul deceselor nou-născuţilor s-a diminuat de la 4,6 milioane în 1990 la 3,3 milioane în 2009, conform studiului realizat de cercetători ai OMS, ONG Save the Children şi de la London School of Hygiene and Tropical Medicine.
În prezent, decesele nou-născuţilor reprezintă 41 la sută din cele înregistrate la copii cu vârsta până în cinci ani. Trei sferturi din aceste decese se explică prin naşteri premature, asfixie şi infecţii grave, cum ar fi septicemie şi pneumonie.
Jumătate din aceste decese se înregistrează în cinci ţări, şi anume India, Nigeria, Pakistan, China şi Republica Democrată Congo.
În Africa, numărul deceselor se reduce cu 1 la sută anual, dar în acest ritm continentului îi vor fi necesari peste 150 de ani pentru a ajunge la speranţa de viaţă a nou-născuţilor din Statele Unite ori Marea Britanie, indică raportul OMS.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
VIRUSUL ZIKA Cercetători brazilieni asociază pentru prima oară Zika cu deformarea articulaţiilor la nou-născuţi Cercetători brazilieni au stabilit o posibilă legătură între virusul Zika şi un sindrom ce provoacă deformarea articulaţiilor la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat de revista British Medical Journal, citat de EFE.
Organizaţia Salvaţi Copiii: În România cel mai mare număr de decese în rândul copiilor se înregistrează la nou-născuţi Cel mai nou studiu efectuat de Organizaţia Salvaţi Copiii Internaţional arată că este nevoie de mai multă implicare la nivel global pentru a spori şansele de supravieţuire a nou-născuţilor.
Oamenii trăiesc mai mult, dar sunt mai bolnavi /studiu/ Aproape pretutindeni în lume, oamenii trăiesc mai mult şi mor mai puţini copii. În schimb, lumea se confruntă cu bolile şi dizabilităţile vieţii moderne, relevă cel mai amplu studiu realizat până acum privind speranţa de viaţă şi principalele ameninţări la adresa sănătăţii, citat de Associated Press...
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.