Cele mai citite
 


Prahova: Proprietarul vilelor în care au fost cazaţi copiii diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, cercetat pentru evaziune
joi, 1 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proprietarul celor două vile din staţiunea prahoveană Breaza în care au fost cazaţi mai mulţi copii diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară virală este cercetat pentru evaziune fiscală, acesta neputând să prezinte vreo factură emisă către reprezentanţii grupului.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova remis, miercuri, presei, în urma controlului economic s-a stabilit că întreprinderea individuală în care au fost cazaţi mai mulţi copii care au ajuns la spital fiind diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară virală după ce au mâncat aici nu are niciun fel de clasificare turistică şi nu are autorizaţie pentru a funcţiona ca unitate turistică.
De asemenea, s-a stabilit că unitatea nu are încheiat contract de închiriere pentru grupul cazat şi nici nu a putut prezenta vreo factură emisă către reprezentanţii acestora.
În acest context, proprietarul celor două vile a fost sancţionat contravenţional de Direcţia Sanitar Veterinară Prahova, cu o amendă în valoare de 40.000 de lei, în continuare specialiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Patru copii care erau cazaţi la două vile din staţiunea prahoveană Breaza au ajuns, luni noapte, la Spitalul Municipal din Câmpina, cu diaree, vărsături şi ameţeli, aceştia fiind diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară virală.
Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Prahova, George Stratulat, a declarat, marţi, că zece dintre cei 61 de copii din Focşani care erau cazaţi la cele două vile au prezentat aceste simptome, însă doar patru au ajuns la spitalul din Câmpina, unde au fost trataţi, astfel încât niciunul nu se mai află internat în unitatea medicală.
În urma unui control al inspectorilor DSV, s-a stabilit că locul nu este autorizat sanitar pentru prepararea hranei, spaţiile de cazare nu corespund cerinţelor legislative în vigoare, iar personalul nu cunoaşte şi nu respectă minimele norme igienico-sanitare în vigoare, astfel că proprietarul a fost amendat cu 40.000 de lei.
Cei 61 de copii erau cazaţi la Breaza din data de 28 august şi trebuiau să rămână aici până pe 3 septembrie. AGERPRES/(AS - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Peste 20 de copii cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, la o şcoală din Ploieşti Peste 20 de copii de la o şcoală din municipiul Ploieşti sunt suspecţi de toxiinfecţie alimentară, ei prezentând simptome specifice, precum vărsături, greaţă şi ameţeli, la faţa locului fiind solicitată intervenţia mai multor echipaje SMURD şi ale ambulanţei.
UPDATE Prahova: 13 elevi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un liceu din Breaza Ploieşti, 4 dec/ Agerpres/- Un număr de 13 elevi de la un liceu din localitatea prahoveană Breaza sunt evaluaţi, vineri după-amiază, de medici după ce aceştia au prezentat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
Prahova: Anchetă epidemiologică în cazul celor peste 30 de elevi suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn Autorităţile prahovene au demarat, luni, o anchetă epidemiologică în cazul celor peste 30 de elevi care au fost transportaţi de la şcoală la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat produse produsele distribuite în programul guvernamental 'Lapte şi corn', doi dintre ei rămânând...
Prahova: 13 elevi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un liceu din Breaza Un număr de 13 elevi de la un liceu din localitatea prahoveană Breaza sunt evaluaţi, vineri după-amiază, de medici după ce aceştia au prezentat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
Vaslui: Copii cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la şcoală de 1 Iunie Şapte copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani au suferit o toxiinfecţie alimentară, după ce ar fi mâncat la şcoală, de 1 Iunie, mici şi prăjituri şi au băut suc.
Prahova: Alţi şase elevi cu simptome de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn, numărul total ajungând la 48 Şase elevi de la şcoala din comuna prahoveană Ceraşu prezintă, marţi seară, simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje SMURD şi ale ambulanţei, numărul copiilor suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn ajungând la 48.