Cele mai citite
 


T. Ciuhodaru: Reducerea numărului de locuri în spitale înseamnă creşterea numărului de locuri în cimitire
joi, 1 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat PC, apreciază că programul naţional de reducere a paturilor propus de Ministerul Sănătăţii va duce la explozia numărului de decese evitabile şi a infecţiilor nosocomiale.
El a declarat presei, miercuri, că desfiinţarea unităţilor sanitare de stat reprezintă o altă modalitate de "sifonare" a banilor din sistem.
Ciuhodaru susţine că reducerea numărului de paturi este posibilă doar în condiţiile în care rata de spitalizare scade, însă pentru aceasta e nevoie de educaţie pentru sănătate în şcoli, să existe programe de prevenţie, să se considere medicina de familie ca fiind prioritate naţională.
"Reducerea numărului de locuri din spitale înseamnă creşterea numărului de locuri în cimitire. Mândria ministerului e dată de pionieratul desfiinţării locurilor din spitale, precum şi de echilibru şi concurenţă la contractare între Casa de Asigurări de Sănătate şi spitalele publice şi private. Poate că mândria e amplificată şi de posibilele desfiinţări ale locurilor de muncă ale personalului medical întrucât normarea acestora se face în multe locuri în funcţie de numărul de paturi. În condiţiile desfiinţării a 182 de spitale şi fără a se asigura medicina de familie nu cred că mai putem vorbi de vreun acces echitabil", afirmă Tudor Ciuhodaru.
El critică faptul că pacienţilor li se refuză dreptul constituţional la sănătate şi îngrijiri medicale în unităţi sanitare de stat.
Conform acestuia, în viziunea Ministerului Sănătăţii bolnavii vor avea doar "dreptul" de a aştepta "sine die" eliberarea unui pat de spital, în timp ce suferinţa persistă sau boala se agravează.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, spitalele vor trece printr-o nouă diminuare a numărului de paturi, în perioada 2011 - 2013, când se doreşte să se ajungă la un număr de 5,61 paturi de spital la mia de locuitori. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Suplimentare a numărului de paturi din spitale finanţate de Casa de Asigurări Numărul de paturi contractate de unităţile spitaliceşti cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru anul 2013 va fi cu 20 mai mare decât cel prevăzut iniţial în strategia naţională, suplimentarea realizându-se, în principal, pentru o fundaţie specializată în activităţi medicale de recuperare...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Valentin Popescu (MS): Sancţiunile prevăzute în proiectul Registrului de vaccinare nu sunt de dragul de a amenda medicii Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...
Teleorman: Creşte numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu CAS Numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea de servicii medicale creşte în judeţul Teleorman de la 1.549 la 1.620, conform unei decizii a Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate...