Cele mai citite
 


Asociaţia Italienilor din România: Dispariţia prof. dr. Pesamosca lasă un gol enorm
vineri, 2 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Italienilor din România consideră că dispariţia prof. dr. Alexandru Pesamosca lasă un gol enorm în întreaga lume medicală şi în inimile a mii de oameni care datorită geniului marelui chirurg au putut duce o viaţă normală.
"Dispariţia sa lasă un gol enorm în sufletele noastre, în întreaga lume medicală, în inimile a mii de oameni, care graţie geniului marelui chirurg au putut duce o viaţă normală. În 60 de ani de activitate desfăşurată în spitalele 'Grigore Alexandrescu' şi 'Marie Curie' fost Budimex, Alexandru Pesamosca a făcut 40.000 de intervenţii chirurgicale, adevărate minuni, reuşind să redea copiilor cu malformaţii un chip normal şi un surâs agreabil, plin de recunoştinţă", se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei remis joi AGERPRES.
În opinia reprezentanţilor Asociaţiei Italienilor din România, prof. dr. Alexandru Pesamosca a fost "un întemeietor de şcoală în domeniul chirurgiei pediatrice".
"Alexandru Pesamosca a fost un om dăruit trup şi suflet profesiei sale, trăind în şi numai în spital alături de pacienţii săi, punându-şi întreaga energie şi pricepere în slujba lor. Adio, iubite maestre!", se spune în comunicatul de presă.
Marele chirurg Alexandru Pesamosca a decedat miercuri seara în urma unui stop cardiac, la Spitalul "Marie Curie".
În urmă cu două luni prof. dr. Pesamosca a fost internat la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca în stare gravă, având o insuficienţă respiratorie severă.
Trupul neînsufleţit va fi depus joi la biserica din curtea Spitalului "Marie Curie" iar vineri va fi depus la Facultatea de Medicină din Bucureşti.
Renumit chirurg pediatru, Alexandru Pesamosca avea 81 de ani. El locuia de mai mulţi ani într-o încăpere din Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti. AGERPRES/(AS - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Înmormântarea prof. dr. Alexandru Pesamosca va avea loc sâmbătă la prânz, în curtea Spitalului ''Marie Curie'' Prof. dr. Alexandru Pesamosca este depus şi va rămâne până în ziua înmormântării în bisericuţa din curtea Spitalului de copii ''Marie Curie''.
Înmormântarea prof. dr. Alexandru Pesamosca a avut loc sâmbătă, în curtea Spitalului ''Marie Curie'' Prof. dr. Alexandru Pesamosca va fi înmormântat sâmbătă, lângă bisericuţa din curtea Spitalului de copii ''Marie Curie'', potrivit dorinţei sale şi a membrilor familiei.
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Prof. Alexandru Pesamosca, condus pe ultimul drum de sute de români Sute de oameni, printre care foarte mulţi pacienţi, l-au condus sâmbătă pe ultimul drum pe prof. dr. Alexandru Pesamosca, acesta fiind înmormântat cu onoruri militare lângă bisericuţa din curtea Spitalului de copii ''Marie Curie'', al cărei ctitor a fost.
Incubator de 10.000 euro donat Spitalului 'Grigore Alexandrescu' de Organizaţia Salvaţi Copiii Organizaţia Salvaţi Copiii România a dotat joi Secţia de terapie intensivă neonatală a Spitalului "Grigore Alexandrescu" cu un incubator de ultimă generaţie, în cadrul campaniei de reducere a mortalităţii infantile "Bun venit pe lume!".