Cele mai citite
 


Colegiul Medicilor: Moartea profesorului Pesamosca este o mare pierdere
vineri, 2 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din România (CMR) consideră că moartea profesorului Alexandru Pesamosca este o mare pierdere atât pentru medicina românească, cât şi pentru cea internaţională.
"Colegiul Medicilor a aflat cu durere de trecerea în nefiinţă a prof. Alexandru Pesamosca, unul dintre reperele medicinei româneşti. Transmitem sincere condoleante familiei, dar şi celor aproape 50.000 de tineri care au avut o şansă în viaţă fiind operaţi de prof. Pesamosca şi care îl consideră ca pe un adevărat tată", se arată într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES de CMR.
Potrivit sursei citate, profesorul Pesamosca a fost un adevărat model pentru lumea medicală românească şi un adevărat creator de şcoală medicală căreia i s-a dedicat.
"Generozitatea sa faţă de discipoli şi pacienţi l-a făcut să îşi sacrifice întreaga viaţă personală dedicând-o acestora. Dumnezeu să îl odihnească!", afirmă conducerea colegiului.
Marele chirurg Alexandru Pesamosca a decedat miercuri seara în urma unui stop cardiac, la Spitalul "Marie Curie".
În urmă cu două luni prof. dr. Pesamosca a fost internat la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca în stare gravă, având o insuficienţă respiratorie severă.
Trupul neînsufleţit va fi depus joi la biserica din curtea Spitalului "Marie Curie", iar vineri va fi depus la Facultatea de Medicină din Bucureşti.
Renumit chirurg pediatru, Alexandru Pesamosca avea 81 de ani. El locuia de mai mulţi ani într-o încăpere din Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti. AGERPRES/(AS - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Tulcea: CMR solicită judecarea în libertate a personalului acuzat de tragedia de la Maternitatea Giuleşti Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită judecarea în stare de libertate a personalului medical, asistent medical şi doctor, considerat vinovat de tragedia de la Maternitatea Giuleşti.
Colegiul Medicilor din România a depus o sesizare la CSM Colegiul Medicilor din România(CMR) a depus miercuri o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii prin care solicită declanşarea inspecţiei judiciare împotriva activităţilor dispuse, respectiv întreprinse de Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi şi a procurorilor din cadrul Direcţiei...
Înmormântarea prof. dr. Alexandru Pesamosca va avea loc sâmbătă la prânz, în curtea Spitalului ''Marie Curie'' Prof. dr. Alexandru Pesamosca este depus şi va rămâne până în ziua înmormântării în bisericuţa din curtea Spitalului de copii ''Marie Curie''.
Înmormântarea prof. dr. Alexandru Pesamosca a avut loc sâmbătă, în curtea Spitalului ''Marie Curie'' Prof. dr. Alexandru Pesamosca va fi înmormântat sâmbătă, lângă bisericuţa din curtea Spitalului de copii ''Marie Curie'', potrivit dorinţei sale şi a membrilor familiei.
Colegiul Medicilor din România solicită premierului Emil Boc deblocarea posturilor din sănătate Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, deblocarea posturilor din sănătate şi atrage atenţia asupra deficitului major al personalului medical, în general şi al medicilor în special.