Cele mai citite
 


DIICOT a trimis în judecată 17 persoane acuzate de trafic cu substanţe etnobotanice
vineri, 2 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată 17 pesoane acuzate de trafic ilicit internaţional de droguri de risc şi de mare risc şi trafic ilicit de droguri de risc şi de mare risc, precum şi de constituire şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, informează un comunicat al DIICOT remis, joi, AGERPRES.
Potrivit anchetatorilor, sub aparenţa unei activităţi comerciale licite - respectiv comercializarea de produse chimice, seminţe şi îngrăşăminte pentru plante - Denis Cătălin Salomia, împreună cu Andrei Mihăilescu şi Marian Cătălin Săftoiu, alături de Mihaela Stanciu - au introdus pe teritoriul României şi împreună cu Daniel Neamţu, au distribuit şi au vândut produse de tip "etnobotanice", inclusiv substanţe psihotrope şi stupefiante supuse controlului naţional, ce constituie droguri de risc şi de mare risc, prevăzute de Legea nr. 143/2000.
Ancheta relevă că produsele au fost comercializate prin intermediul aşa numitelor "magazine de vise", ai căror administratori au fost o parte dintre inculpaţii trimişi în judecată, beneficiile financiare obţinute din activitatea ilicită fiind de aproximativ 400.000 euro.
"Cu ocazia efectuării unor percheziţii domiciliare, la data de 11 aprilie au fost găsite şi ridicate din locuinţele inculpaţilor cercetaţi în cauză şi din punctele de lucru unde funcţionau 'magazinele de vise' mai multe cantităţi de droguri de risc şi de mare risc ce fac parte din categoria menţionată, precum şi importante sume de bani provenite din comercializarea acestora", se arată în comunicatul DIICOT.
Totodată, prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor faţă de alte persoane implicate în săvârşirea unor fapte de aceeaşi natură. AGERPRES/(AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DIICOT: Aproximativ şase kilograme de droguri, descoperite la percheziţiile din Bucureşti şi Galaţi Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au confiscat, în urma percheziţiilor desfăşurate luni la mai multe magazine care comercializau produse etnobotanice din Bucureşti şi Galaţi, aproximativ şase kg droguri, 2.400 plicuri conţinând droguri...
DIICOT: Patru persoane au fost trimise în judecată pentru trafic ilegal cu celule stem Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată patru persoane, sub acuzaţia de trafic ilegal cu celule stem.
Prahova: Şapte persoane reţinute de DIICOT Ploieşti pentru trafic de droguri de risc Şapte persoane au fost reţinute, miercuri seară, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti într-un dosar privind traficul ilicit de droguri de risc, acestea urmând a fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere...
DIICOT: Percheziţii în Hunedoara, Cluj, Timişoara şi Bucureşti, pentru prinderea a 100 de traficanţi şi consumatori de droguri Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara efectuează joi 46 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Hunedoara, Cluj şi în municipiile Bucureşti şi Timişoara, fiind ridicate 100 de persoane acuzate de consum şi trafic...
Percheziţii DIICOT la traficanţi de droguri; 52 de consumatori, internaţi de urgenţă în spital Procurorii DICOT împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat 28 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Tulcea în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri de mare...
Bacău: Suspect de trafic de droguri şi comercializare de etnobotanice reţinut de poliţişti Un bărbat în vârstă de 36 de ani din Oneşti a fost reţinut de poliţiştii pentru 24 de ore după ce în locuinţa sa aceştia au descoperit, în urma unei percheziţii, cannabis şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, având valoare de piaţă de aproximativ 100.000 lei.