Cele mai citite
 


Inimii îi prieşte mai mult o comedie decât un film de groază (studiu)
vineri, 2 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un studiu american, prezentat în cursul acestei săptămâni la Congresul Societăţii europene de cardiologie desfăşurat la Paris, s-a ocupat de influenţa filmelor asupra stării inimii, ajungând la concluzia că cele mai bune sunt comediile, scrie site-ul femina.ch.
Filmele comice fac cu adevărat bine inimii, potrivit cercetătorilor de Universitatea din Maryland, în timp ce filmele de groază, dramele sau filmele de război pot produce stres şi afecta funcţiile vasculare ale spectatorului.

În cadrul studiului, cercetătorii au proiectat în faţa participanţilor secvenţa de deschidere a filmului 'Saving private Ryan' ('Salvaţi-l pe soldatul Ryan'), o scenă de 15 minute care prezintă debarcarea forţelor aliate pe plajele normande în 1944. Au urmat scene din 'There's Something about Mary', 'Shallow Hal' şi 'Kingpin', comediile fraţilor Farelly.

Când participanţii la studiu vizionau fragmente de comedii, pereţii vaselor lor sanguine se dilatau. În schimb, când s-au uitat la secvenţe din filmul de război, s-a întâmplat invers: pereţii vaselor se comprimau, reducând afluxul sanguin. 'Mesajul este simplu: râsul face bine la inimă', spune doctorul Michael Miller, din echipa de cercetători. 'Mărimea schimbării pe care am constatat-o în endoteliul vaselor după ce oamenii au râs este comparabilă cu binefacerile pe care le aduce gimnastica aerobică sau statina (medicament -n.r.)', adaugă el.

Medicii îi mai sfătuiesc pe spectatori, ca să guste mai bine filmul la care se uită, să evite floricelele de porumb şi să mănânce mai degrabă puţină ciocolată amăruie. Un studiu precedent arătase că alimentele bogate în cacao îmbunătăţesc fluxul sanguin şi scad presiunea arterială, datorită prezenţei antioxidanţilor. Nu trebuie să exagerăm totuşi, pentru că elementele bune se găsesc în cacaua amară şi nu în grăsimile şi zaharurile adăugate în ciocolată. Cardiologii recomandă prin urmare consumul de ciocolată amăruie de calitate, în cantitate mică.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cardiologie: oamenii veseli au o inimă mai sănătoasă, potrivit unui studiu Depresia este considerată de multă vreme un factor de risc pentru problemele cardiace. Pentru a evita crizele de inimă, se ştie că se recomandă o hrană corectă şi sport. Însă un studiu recent arată că şi veselia poate contribui la reducerea acestui risc. Prin urmare, este bine să fii vesel, chiar atunci...
Şi bucuria poate frânge inima (studiu) Evenimentele fericite pot provoca şi ele o boală cardiacă, aşa-zisul sindrom al "inimii frânte", care de obicei este atribuit unui şoc emoţional intens negativ, provocat de exemplu de o despărţire sau moartea unei fiinţe dragi, arată o echipă de cercetători al căror studiu a apărut în publicaţia Societăţii...
"Inima frântă" nu este un mit, ci un sindrom uneori mortal (studiu) "Inima frântă" nu este un mit, ci un sindrom uneori mortal, spun oamenii de ştiinţă. Charles Aznavour cântă de circa 50 de ani "Mourir d'aimer", iar refrenul este atât de popular încât numeroşi medici îl analizează cu atenţie, scrie 20minutes.fr.
Ciocolata ar putea fi benefică pentru inimă /studiu/ Ciocolata ar putea avea beneficii concrete pentru sistemul cardiovascular, precum scăderea uşoară a tensiunii arteriale, potrivit unui studiu la care au participat peste o mie de persoane, transmite Reuters.
Pentru a pierde în greutate, mâncaţi ciocolată neagră, dar cu moderaţie (studiu) Un nou studiu american scoate în evidenţă valenţe noi ale ciocolatei negre, care, consumată cu moderaţie ca parte a unui stil de viaţă sănătos, poate duce la reducerea indicelui de masă corporală, relatează AFP.
Tipul de hrană ar duce la modificarea genelor (studiu) Cercetători britanici au făcut o descoperire uimitoare: nutrienţii ingeraţi ar modifica funcţionarea celulară şi, prin urmare, producerea proteinelor, fenomen care ar influenţa direct genele, relatează metronews.fr.