Cele mai citite
 


Maratonul Autismului, în Parcul Izvor
vineri, 2 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) şi Houston NPA îi invită sâmbătă, 3 septembrie, pe toţi pasionaţii sportului în aer liber, copii, tineri şi adulţi, să vină de la ora 10,00 în Parcul Izvor, pentru a alerga alături de persoanele bolnave de autism.
Acţiunea intitulată ''Maratonul Autismului'' este primul eveniment organizat în cadrul campaniei naţionale ''Omul din spatele autismului'', care se desfăşoară în perioada august-decembrie şi are ca scop principal informarea opiniei publice cu privire la Tulburările din Spectrul Autist - în cazul adolescenţilor şi adulţilor, dar şi la strângerea de fonduri necesare pentru construirea unei Case Familiale în Soveja, judeţul Vrancea pentru realizarea unui centru rezidenţial şi de lucru dedicat adolescenţilor şi adulţilor cu autism.
Totodată, organizatorii doresc să încurajeze şi responsabilitatea socială individuală, oferindu-le pasionaţilor de alergare oportunitatea de a fi alături de persoanele cu autism, de a fi sensibili la problemele acestora şi de a le purta mesajul mai departe.Participanţii vor avea două trasee: unul pentru copii (cu vârsta până în 14 ani) de 1 km şi unul pentru adulţi, de 3 km (fără limită de vârstă).
Startul se va da la ora 10,00 pentru copii şi la ora 11,00 pentru adulţi, iar concurenţii se pot înscrie în ziua evenimentului la standurile amenajate în Parcul Izvor, începând cu ora 8,30. Premiile la maraton sunt asigurate de sponsorii evenimentului.
În parc va fi amplasată o urnă specială pentru donaţii, suma strânsă fiind folosită la construirea Casei Familiale în Soveja, judeţul Vrancea, dedicată adolescenţilor şi adulţilor cu autism. Suma strânsă în această urnă va fi comunicată ulterior pe site-ul ANCAAR.Donaţii se pot face în contul ANCAAR: Cod fiscal 13342650, IBAN CONT LEI: RO16RNCB0072049714260001 BCR sucursala sector 1, IBAN CONT EURO: RO86RNCB0072049714260002 BCR sucursala sector 1.AGERPRES/(AS - Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maraton dedicat adolescenţilor şi adulţilor cu autism din România Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) şi Houston NPA vor organiza sâmbătă în Parcul Izvor "Maratonul Autismului" la care sunt aşteptaţi să participe toţi pasionaţii sportului în aer liber, copii, tineri şi adulţi.
Seminar despre copiii cu autism, de 1 iunie Bucureşti, 2 iun /Agerpres/ - Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) a marcat Ziua Internaţională a Copilului printr-un seminar cu tema 'Copiii cu autism sărbătoresc 1 iunie!', cu scopul de a creşte nivelul de conştientizare în rândul populaţiei referitor la această...
Experţi în tulburările de spectru autist se reunesc în Bucureşti la conferinţa "Pe drumul cunoaşterii în autism" Specialişti în domeniul tulburărilor din spectrul autismului se vor reuni joi şi vineri la Bucureşti la Conferinţa naţională cu participare internaţională 'Pe drumul cunoaşterii în autism', care urmăreşte să prezinte informaţii la zi cu privire la cauzele apariţiei, evoluţia, terapiile, standardele de...
Iaşi: Proiecţii de spot-uri create de studenţi, pentru înfiinţarea unui centru pentru copiii cu autism Masteranzi ai Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, de la Universitatea ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iaşi au lansat, luni, proiectul ''Let's roll!'', care are drept scop crearea unui centru de zi pentru copiii cu autism.
Primul centru de diagnoză precoce şi intervenţie timpurie în autism, deschis în Capitală Primul centru de diagnoză precoce şi intervenţie timpurie în autism din România, care are drept obiectiv creşterea gradului de recuperare a copiilor diagnosticaţi cu autism şi sporirea şanselor acestora pentru integrare socială a fost inaugurat marţi pe strada Delea Nouă.
ANCAAR: Normele privind legea autismului nu respectă drepturile persoanelor cu TSA Bucureşti, 27 ian /Agerpres/ - Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Copiilor şi Adulţilor cu Autism din România (ANCAAR) sunt nemulţumiţi de normele privind Legea autismului.